Παρά τα προβλήματα το 2013 ξεκινά η παραγωγή του UAV ANKA

Παρά τα προβλήματα το 2013 ξεκινά η παραγωγή του UAV ANKA

Παρά τα γνωστά προβλήματα που αντιμετωπίζει το τουρκικό UAV ANKA όπως το μεγάλο βάρος του αισθητήρα της Aselsan τον ανεπαρκή κινητήρα και τα υποσυστήματα ισραηλινής και αμερικανικής κατασκευής τα οποία δημιουργούν προβλήματα στη σωστή λειτουργία του αεροχήματος η ΤΑΙ πρόκειται να ξεκινήσει την μαζική παραγωγή του το 2013.

Όπως φαίνεται η πίεση που δέχεται ο τουρκικός Στρατός από την δράση του PKK σε συνδυασμό με την ανεπάρκεια των μέσων αφού τα ισραηλινά HERON δεν μπορούν να αξιοποιηθούν όπως θα επιθυμούσε ο τουρκικός Στρατός για τους γνωστούς λόγους οδήγησαν την ηγεσία της SSM να ζητήσει την έναρξη της παραγωγής του συστήματος το 2013.

Σύμφωνα με τα τουρκικά ΜΜΕ τα πρώτα συστήματα θα παραδοθούν στον τουρκικό Στρατό από την γραμμή παραγωγής της ΤΑΙ στα τέλη του 2013 σε ένα χρόνο δηλαδή από τώρα.  

Το τουρκικό πρόγραμμα ξεκίνησε το 2004 και συνολικά απασχολήθηκαν 180 μηχανικοί και τεχνικοί της ΤΑΙ στην σχεδίαση και ανάπτυξη του ANKA.    

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.