“Η οικονομία μας σε τροχιά εξισορρόπησης” δηλώνει ο Τούρκος ΥΠΟΙΚ

“Η οικονομία μας σε τροχιά εξισορρόπησης” δηλώνει ο Τούρκος ΥΠΟΙΚ

Η διαδικασία επανεξισορρόπησης της τουρκικής οικονομίας έχει σχεδόν ολοκληρωθεί, δήλωσε σήμερα ο Τούρκος υπουργός Οικονομικών Mehmet Simsek.

“Αυτό το έτος η οικονομική ανάπτυξη επιβράδυνε καθώς καταστήσαμε πιο σφικτή τη νομισματική και δημοσιονομική πολιτική”, δήλωσε ο Simsek μιλώντας σε συνέδριο που οργάνωσαν οι Financial Times.

Η τουρκική κυβέρνηση αναμένει η οικονομία να αναπτυχθεί κατά 3,2% αυτό το έτος και 4% το επόμενο, παραμένοντας κάτω από τα επίπεδα του 8,5% που κατέγραψε το 2011 και 8,9% το 2010.

Ο Simsek σημείωσε ότι το έλλειμμα τρεχουσών συναλλαγών είναι ένα διαθρωτικό πρόβλημα με το κόστος της ενέργειας ιδίως να αποτελεί σημαντική πρόκληση καθώς η χώρα πρέπει να εισάγει το μεγαλύτερο μέρος της ενέργειας η οποία είναι ακριβή.

Η Τουρκία έχει καταφέρει τους τελευταίους μήνες να διαφοροποιήσει τις εξαγωγές της – παρά τις οικονομικές και πολιτικές αναταράξεις γύρω από τη χώρα – κάτι που συνέβαλε στη συρρίκνωση του ελλείμματος τρεχουσών συναλλαγών.

Το έλλειμμα τρεχουσών συναλλαγών συρρικνώθηκε στα 2,7 δισ. δολ. το Σεπτέμβριο από 6,36 δισ. δολ. ένα χρόνο νωρίτερα με αποτέλεσμα το έλλειμμα για το δωδεκάμηνο να υποχωρήσει στα 55,2 δισ. δολ. ή 7% του ΑΕΠ από 10% του ΑΕΠ το περασμένο έτος, σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία.

[Πηγή capital.gr]

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.