ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Συμφωνούμε με τον «γίγαντα» Βαγγέλη: Αλλά να πάνε πρώτα τα παιδιά του στην πρώτη γραμμή!

Κατασκευή αεροπλανοφόρου σε 5 χρόνια θέλουν οι Τούρκοι

Κατασκευή αεροπλανοφόρου σε 5 χρόνια θέλουν οι Τούρκοι

 Το τουρκικό πολεμικό ναυτικό σχεδιάζει τη δημιουργία ενός αεροπλανοφόρου ανοικτής θάλασσας, προκαλώντας φυσικά μελλοντικές ανησυχίες. Το θέμα θα τεθεί  κατά το Χειμερινό Συμβούλιο και σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις το έργο θα στοιχίσει περί τα 1,5 δισεκατομμύρια δολάρια.

«Η Τουρκία θα καταστεί μέλος των χωρών του κόσμου που κατέχουν αεροπλανοφόρα μετά από 6 με 7 χρόνια», σημειώνεται χαρακτηριστικά στο δημοσίευμα.

Σύμφωνα με το σχεδιασμό το αεροπλανοφόρο θα είναι 24 χιλιάδων τόνων, μήκους 140 μέτρων και θα κατασκευαστεί σε πέντε χρόνια.

Το θέμα θα συζητηθεί σε σχετική συνεδρίαση υπό την ηγεσία του πρωθυπουργού Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Το αεροπλανοφόρο θα έχει τη δυνατότητα μεταφοράς στρατιωτικού προσωπικού και πολεμικών αεροσκαφών και θα μπορεί να πλέει στη Μαύρη Θάλασσα, στο Αιγαίο και στη Μεσόγειο, όπως σημειώνεται χαρακτηριστικά.

Βλέπουμε ότι η Τουρκία έχει μεγαλεπήβολα σχέδια, και ότι επιζητά την αναβίωση του οθωμανικού αυτοκρατορικού χώρου. Αυτά δεν είναι κινήσεις χώρας που θέλει να κάθίσει “φρόνιμα”, και είναι διαθέσιμη να πληρώσει υπέρογκα ποσά, για να αποκτήσει ικανότητα προβολής ισχύος.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.