Με «πυρηνικά» απάντησε η Moody’s στον Ρ.Τ. Ερντογάν: Υποβάθμισε 14 επιπλέον τουρκικές τράπεζες!

Με «πυρηνικά» απάντησε η Moody’s στον Ρ.Τ. Ερντογάν: Υποβάθμισε 14 επιπλέον τουρκικές τράπεζες!

Στο… ψυχιατρείο έχει σκοπό να στείλει ο διεθνής Οικος αξιολόγησης Moody’s τον Ερντογάν. Έτσι αντί για απάντησης στις οργισμένες δηλώσεις του κατά του Οίκου αξιολόγησης μια ήμερα μετά την υποβάθμιση της τουρκικής οικονομίας η Moody’s επέλεξε να προχωρήσει λίγο παραπάνω και να υποβαθμίσει αυτή τη φορά 14 τουρκικές τράπεζες!

Ειδικότερα, υποβαθμίστηκαν οι Turkiye Is Bankasi, T.C. Ziraat Bankasi, Turkiye Garanti Bankasi, Akbank TAS, Yapi ve Kredi Bankasi, Turkiye Vakiflar Bankasi TAO, Turkiye Halk Bankasi, Turk Ekonomi Bankasi, QNB Finansbank, Alternatifbank, ING Bank (Turkey), Turkiye Sinai Kalkinma Bankasi, Export Credit Bank of Turkey, Denizbank.

Παράλληλα, επιβεβαιώθηκαν οι αξιολογήσεις των HSBC Bank (Turkey), Sekerbank, Odea Bank.

Όπως αναφέρει ο Moody’s σε ανακοίνωσή του, οι πιστοληπτικές αυτές αξιολογήσεις καθοδηγήθηκαν από:

1) Την εξασθενημένη δυνατότητα της τουρκικής κυβέρνησης να στηρίξει τις τράπεζες της χώρας, η οποία αντανακλάται στην προχθεσινή υποβάθμιση του αξιόχρεου των ομολόγων της σε Ba2 με σταθερές προοπτικές από Ba1 με αρνητικές προοπτικές,

2) Την υποβάθμιση από τον οίκο του μακροοικονομικού προφίλ της Τουρκίας σε αδύναμο+ από μέτριο- και

3) Την άποψή του ότι το λειτουργικό περιβάλλον στην Τουρκία θα γίνει πιο δύσκολο το 2018.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Η υποβάθμιση του αξιόχρεου των ομολόγων της τουρκικής κυβέρνησης καθοδηγήθηκε από την άποψη του Moody’s για συνεχιζόμενη μείωση της θεσμικής ισχύος και τον αυξημένο κίνδυνο να υπάρξει ένα εξωτερικό σοκ.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.