ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Άρση ασυλίας Κ.Βελόπουλου, χειροπέδες για κακούργημα σε Κ.Φλώρο κατά τα λοιπά ο Β.Πούτιν είναι «αυταρχικός»!

Η Τουρκία έθεσε σε υψηλή ετοιμότητα Ταξιαρχία Πεζοναυτών απέναντι από Χίο και Ρόδο – Ξεκινά δοκιμαστικές αποβάσεις

Η Τουρκία έθεσε σε υψηλή ετοιμότητα Ταξιαρχία Πεζοναυτών απέναντι από Χίο και Ρόδο – Ξεκινά δοκιμαστικές αποβάσεις

Με δοκιμή των αποβατικών δυνατοτήτων της τουρκικής Στρατιάς κατά του Αιγαίου, ξεκινά τη Δευτέρα ένα κρίσιμο τετραήμερο, στο οποίο όλα είναι πιθανά.

Πιο συγκεκριμένα με τις τις NAVTEX 360-361-362-363 και 364/18 η Τουρκία έχει δεσμεύσει περιοχές σε όλο το Αιγαίο από τις 12 έως τις 16 Μαρτίου για διεξαγωγή ασκήσεων με πραγματικά πυρά, στα οποία περιλαμβάνεται και αποβατική ενέργεια στον Κόλπο Ξηρού ανατολικά της Σαμοθράκης.

Η άλλη φάση πρόκειται να διεξαχθεί στον Κόλπο Σμύρνης όπου μια από τις περιοχές είναι και η Φώκαια απέναντι από τη Χίο και έδρα της τουρκικής ταξιαρχίας πεζοναυτών όπως και του αποβατικού Στόλου και τέλος στον κόλπο Φετχιγιέ απέναντι από τη Ρόδο.

Το γεγονός ότι στις ασκήσεις πρόκειται να εμπλακεί η Tαξιαρχία πεζοναυτών με καθαρά επιθετικό προσανατολισμό προς την Ελλάδα (όπου και το μοναδικό επιχειρησιακό πεδίο για αποβατικές επιχειρήσεις) καταδεικνύει ότι η Άγκυρα εκτός από «μηνύματα» ετοιμάζεται και στην πράξη για το οτιδήποτε.

Ο καταιγισμός τουρκικών ασκήσεων ειδικά αυτή την περίοδο, με την ελληνική ΝΟΤΑΜ σε ισχύ προϊδεάζει για κρίσιμες καταστάσεις στο Αιγαίο.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.