ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Πώς μπορεί να ξεφτιλίσεις στην Ελλάδα και τις πιο ιερές έννοιες: Βάζεις τον Αυτιά να ανακράξει «Πατρίδα, Θρησκεία, Οικογένεια»!

Πρόστιμο στους… Simpsons έβαλαν οι Τούρκοι!

Πρόστιμο στους… Simpsons έβαλαν οι Τούρκοι!

Το Τούρκικο Ραδιοτηλεοπτικό Συμβούλιο (RTÜK) έβαλε πρόστιμο στο τουρκικό κανάλι CNBC-E που ανέρχεται στις 52,951 τουρκικές λίρες για μετάδοση επεισοδίου της παιδικής σειράς «The Simpsons», όπου φαίνεται ο Θεός να υπακούει στις διαταγές του Διαβόλου, σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας Hürriyet.

Το RTÜK δηλώνει ότι το πρόστιμο δόθηκε γιατί το CNBC-E «κορόιδεψε το Θεό, ενθαρρύνει τους νέους να ασκούν βία προβάλλοντας τους φόνους σαν εντολές του Θεού και τους ενθαρρύνει να αρχίσουν να πίνουν αλκοόλ την παραμονή της Πρωτοχρονιάς».

«Ένας από τους χαρακτήρες κακοποιεί τις θρησκευτικές πεποιθήσεις του άλλου προκειμένου να υπακούσει στις εντολές του. Η Βίβλος καίγεται σε κοινή θέα σε μια σκηνή και ο Θεός και ο διάβολος φαίνεται να έχουν ανθρώπινη υπόσταση», γράφεται μεταξύ άλλων στην αναφορά.

Σε μια άλλη σκηνή, ο Θεός σερβίρει καφέ στο διάβολο, πράγμα που μπορεί να θεωρηθεί βλασφημία με βάση τη θρησκεία, σύμφωνα με την αναφορά του ειδικού, που προσπαθεί να εξηγήσει το κίνητρο πίσω από το πρόστιμο.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Να σημειωθεί ότι οι «Simpsons» είναι η πλέον μακροχρόνια Αμερικανική παιδική σειρά που προβάλλεται από την τηλεόραση.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.