Το τουρκικό αεροπλανοφόρο TCG Anadolu παίρνει μορφή: Νέο βίντεο έδωσαν στη δημοσιότητα οι Τούρκοι

Το τουρκικό αεροπλανοφόρο TCG Anadolu παίρνει μορφή: Νέο βίντεο έδωσαν στη δημοσιότητα οι Τούρκοι

Δείτε βίντεο με ψηφιακή απεικόνιση του τουρκικού αεροπλανοφόρου το οποίο ήδη ναυπηγείται σε τουρκικά ναυπηγεία.

Υπενθυμίζεται ότι το TCG Anadolu θα καθελκυστεί σε λιγότερο από ένα χρόνο, τον επόμενο Φεβρουάριο και θα έχει εκτόπισμα 26.000 τόνους.

O Μετίν Καλκαβάν, πρόεδρος του Εμπορικού Επιμελητηρίου Μαρμαρά είχε δηλώσει πρόσφατα στο κρατικό τουρκικό ειδησεογραφικό πρακτορείο «Αναντολού» (Anadolu), ότι: «Περίπου το 90% των τμημάτων του κύριου σκάφους έχουν κατασκευαστεί. Αμέσως μετά τη φάση κατασκευής θα γίνει η τοποθέτηση», ανέφερε.

Ο ίδιος δήλωσε πως το σκάφος το οποίο θα κατασκευαστεί από 114 τμήματα (blocks) θα εκτοξεύσει τις ικανότητες του τουρκικού Ναυτικού.

To TCG Anadolu βασίζεται στο ισπανικό σκάφος Juan Carlos, ναυαρχίδα του ισπανικού ναυτικού αλλά θα είναι σε ποσοστό 68% εγχώριας κατασκευής.

Βασικό ρόλο στον οπλισμό του και τα ηλεκτρονικά του συστήματα και τα ραντάρ έχουν οι τουρκικές εταιρείες ASELSAN (Askeri Elektronik Sanayi, Military Electronic Industries) και HAVELSAN.

Η πρώτη θα το εξοπλίσει με πέντε αυτόματους, τηλεκατευθυνόμενους πύργους πυροβόλων των 25mm. Το σκάφος προβλέπεται επίσης να φέρει δύο αντιαεροπορικά-αντιπυραυλικά αμερικανικής προέλευσης συστήματα Phalanx (εξάκαννο περιστροφικό πυροβόλο των 20mm) και το αντιαεροπορικό πυραυλικό σύστημα εγγύς προστασίας RAM (RIM-116 Rolling Airframe Missile) το οποίο ανέπτυξαν από κοινού ΗΠΑ και Γερμανία.

Το σκάφος θα μπορεί να λειτουργήσει σε δύο διαμορφώσεις, ως ελαφρύ αεροπλανοφόρο, οπότε θα φέρει 12 αεροσκάφη και ισάριθμα ελικόπτερα, ή σε διαμόρφωση LHD όπου θα μεταφέρει αεροσκάφη, επιθετικά ελικόπτερα T-129 (τουρκικής κατασκευής), μεταφορικά ελικόπτερα As 532 Cougar ή Ch-47F Chinook και ελικόπτερα S-70B Seahawk σε ανθυποβρυχιακό ρόλο. Επίσης θα φέρει και τουρκικής κατασκευής drones (μη επανδρωμένα αεροχήματα).

Θα έχει κεκλιμένη ράμπα απονείωσης ενώ το σκάφος θα έχει μήκος 232 μ. και πλάτος 32. Η μέγιστη ταχύτητα θα είναι 21,5 κόμβοι, ενώ στη διαμόρφωση LHD θα έχει εκτόπισμα 27,079 και μέγιστη ταχύτητα 29 Knots. Στη διαμόρφωση LHD θα μπορεί να μεταφέρει και αριθμό αποβατικών σκαφών ή και χόβερκραφτ.

Οι Τούρκοι θα εξοπλίσουν το σκάφος με μαχητικά stealth F-35Β STOVL (βραχείας-κάθετης αποπροσγείωσης).

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.