ΚΛΕΙΣΙΜΟ
«Χουντικό» το σύνθημα «Πατρίς, Θρησκεία, Οικογένεια» λέει ο Κασσελάκης. Και το(ν) χειροκροτούσαν...

«Βαλτώνει» η προμήθεια Blackhawk για την Τουρκία

«Βαλτώνει» η προμήθεια Blackhawk για την Τουρκία

Απέτυχαν για μια ακόμη φορά οι διαπραγματεύσεις για το πρόγραμμα προμήθειας νέων μεταφορικών ελικοπτέρων για τις Τουρκικές ¨Ένοπλες Δυνάμεις.

Σύμφωνα με την εφημερίδα Hurriet η συμφωνία ύψους 3,5 $ δισ «σκάλωσε» στους όρους της σύμβασης, οι οποίοι βρίσκονται υπό διαπραγμάτευση περισσότερους από 20 μήνες μετά την επιλογή της αμερικανικής εταιρίας Sikorsky.

Μάλιστα αναφέρεται ότι η παρατεταμένη περίοδος διαπραγματεύσεων που δεν φαίνεται να έχουν ορατό ορίζοντα κατάληξης έχουν προκαλέσει έντονη δυσφορία στην Ουάσιγκτον σε βαθμό χαρακτηρίζεται ότι «αποτελούν στη παρούσα φάση ένα από τα βασικά προβλήματα μεταξύ Τουρκίας –ΗΠΑ».

Υπενθυμίζεται ότι το υφυπουργείο Αμυντικών Προμηθειών της Τουρκίας SSM επέλεξε μεταξύ δύο υποψηφιοτήτων του Sikorsky Τ-70 και του Agusta Westland A-149 TUHP. Το πρόγραμμα κέρδισε η αμερικανική εταιρία με πρόβλεψη ένας μικρός αριθμός από τα 109 Blackhawk να παραδοθεί απευθείας από τη γραμμή παραγωγής στις ΗΠΑ και τα υπόλοιπα να παραχθούν σε γραμμή συναρμολόγησης στην Τουρκία.

Συγκεκριμένα το υπό ανάληψη έργο συμπαραγωγής προβλέπει ότι οι κινητήρες T700 GE701D, η άτρακτος, τα ηλεκτρονικά συστήματα και το λογισμικό θα κατασκευάζονται από την εγχώρια αμυντική βιομηχανία στην Τουρκία, με κύριο ανάδοχο την ΤΑΙ (Turkish Aerospace Industries).

Σημειώνεται ότι η έκδοση που προτάθηκε και προκρίθηκε, αφορά μια ειδική έκδοση του S-70 Blackhawk για την κάλυψη αναγκών του τουρκικού Στρατού, της Αεροπορίας και της Στρατοχωροφυλακής. Εκπρόσωπος της Sikorsky σε δηλώσεις του στην εφημερίδα Hurriet ,ανακοίνωσε ότι: «’Έχει προκύψει η ανάγκη επανάληψης των διαπραγματεύσεων με το SSM για την τελική υπογραφή της σύμβασης».

Οι προσδοκίες για την τουρκική γραμμή παραγωγής είναι υψηλές καθώς υπολογίζεται ότι η τουρκική γραμμή παραγωγής θα κατασκευάσει μέχρι και 600 ελικόπτερα που θα καλύψουν εκτός του τουρκικού προγράμματος παραγγελίες από τη διεθνή αγορά. Ήδη σε υπηρεσία βρίσκονται 61 S-70A Blackhawk από το Τουρκικό Στρατό, επίσης 24 S-70A Blackhawk από τη Στρατοχωροφυλακή ενώ 24 S-70B Seahawk έχουν παραδοθεί στο Ναυτικό της Τουρκίας.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

τμήμα ειδήσεων Defencenet

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.