Σχεδόν έναν μήνα πριν από τις εκλογές και η κατάσταση στην Τουρκία μυρίζει… μπαρούτι. Ακόμη ένα περιστατικό ήρθε να το επιβεβαιώσει: τα άγρια επεισόδια και ο ξυλοδαρμός ενός υποψήφιο βουλευτή.

Η Τουρκία οδεύει ολοταχώς προς τις εκλογές της 24ης Ιουνίου και σχεδόν έναν μήνα πριν από τις κάλπες τα πνεύματα είναι… οξυμένα. Βέβαια, όταν εμπλέκονται μέλη των Γκρίζων Λύκων μάλλον δεν χρειάζονται αφορμές για ένταση…

Ανάμεσα στους τραυματίες και ένας βουλευτής του ισλαμιστικού κόμματος (σ.σ. το ίδρυσε ο Νετσμεττίν Ερμπακάν). Ο οποίος, όπως κι άλλοι, δέχτηκε άγρια επίθεση από τους Γκρίζους Λύκους. Και όταν έφτασε στο ασθενοφόρο για να τον παραλάβει, οι αστυνομικοί φαίνεται πως έπαιξαν το δικό τους «παιχνίδι». Άλλωστε, ο Ερντογάν και ο ηγέτης των Γκρίζων Λύκων, Μπαχτσελί κατεβαίνουν «χέρι – χέρι» στις εκλογές.

Κι όμως, ο κυβερνήτης της Άγκυρας κατηγορεί τον υποψήφιο βουλευτή του ισλαμικού κόμματος Mehmet Fethi Öztürk, ο οποίος τραυματίστηκε σοβαρά, πως άνοιξε πυρ με το πιστόλι του. Και πως για τα επεισόδια δεν φταίνε οι Γκρίζοι Λύκοι. Ο υποψήφιος βουλευτής, μάλιστα, συνελήφθη.

Σε video φαίνεται ο αδερφός του υποψήφιου βουλευτή να εκλιπαρεί τους αστυνομικούς και αφήσουν το ασθενοφόρο να φύγει από το σημείο για το νοσοκομείο. Περίμεναν εντολές, έλεγαν. «Θέλετε να πεθάνει; Σας παρακαλώ αφήστε μας», ακούγεται να λέει ο αδερφός του βουλευτή.

Όλα έγιναν τα ξημερώματα του Σαββάτου (26.05.2018) όταν ομάδα υποστηρικτών του ισλαμιστικού κόμματος είχε βγει στην Άγκυρα για να κρεμάσει σημαίες και πανό στους δρόμους της πρωτεύουσας. Μόνο που ήρθαν αντιμέτωποι με υποστηρικτές του εθνικιστικού κόμματος του Ντεβλέτ Μπαχτσελί (σ.σ. Γκρίζοι Λύκοι).

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!