Τουρκική Κυβέρνηση: «Η παράδοση των δύο πρώτων F-35A σε 24 ημέρες από σήμερα – Όλα εξελίσσονται κανονικά»

Τουρκική Κυβέρνηση: «Η παράδοση των δύο πρώτων F-35A σε 24 ημέρες από σήμερα – Όλα εξελίσσονται κανονικά»

Συνεχίζεται κανονικά το πρόγραμμα των τουρκικών F-35A παρά τις πρόσφατες «αναταράξεις» εξαιτίας του θέματος των S-400 αλλά και προτεινόμενου ν/σ στις ΗΠΑ για το πάγωμα της παράδοσης.

Σύμφωνα με σημερινή ανακοίνωση του υφυπουργείου αμυντικής βιομηχανίας SSM, και της τουρκικής Αεροπορίας η παράδοση των δύο πρώτων τουρκικών F-35A στην ΤΗΚ πρόκειται να γίνει κανονικά στις 21 Ιουνίου.

Όπως αναφέρει η εφημερίδα yeni safak, η ίδια που είχε διοχετεύσει πληροφορίες περί τουρκικών «αντιμέτρων» (με επιλογή ρωσικού μαχητικού) σε περίπτωση «παγώματος» του F-35A της Τουρκίας, οι προετοιμασίες από την τουρκική Αεροπορία για την παράδοση των δύο πρώτων stealth μαχητικών, επί αμερικανικού εδάφους, συνεχίζονται κανονικά.

Δύο Τούρκοι πιλότοι βρίσκονται ήδη στις ΗΠΑ όπου περνούν εντατικό πρόγραμμα εκπαίδευσης στον τύπο οι οποίοι όπως αναφέρεται, θα φέρουν στην Τουρκία και την αεροπορική βάση της Μαλάτεια τα δύο πρώτα αεροσκάφη τον Σεπτέμβριο του 2019, την ώρα που θα συνεχίζεται η παράδοση και άλλων F-35.

Οι προετοιμασίες στην 7η κύρια βάση αεριωθουμένων είναι συνεχείς, με την κατασκευή νέων υπόστεγων συντήρησης στη θέση των παλαιότερων που φιλοξενούσαν τα F-4E 2020, ενώ τα ειδικά καταφύγια (HAS) θα αναβαθμιστούν για την φιλοξενία των F-35.

Οι εργασίες που ξεκίνησαν στα τέλη του 2017 αναμένεται να ολοκληρωθούν στις αρχές του 2019.

Η ανακοίνωση αυτή από τον SSM δεν είναι τυχαία.

Το κλίμα όπως διαμορφώθηκε, παροδικά, είχε να κάνει με σοβαρές δυσκολίες στην παραλαβή των αεροσκαφών, αλλά προφανώς η τουρκική κυβέρνηση δεν εξετάζει ουσιαστικά άλλο ενδεχόμενο σε περίπτωση μη παραλαβής των F-35.

Η παράδοση των πρώτων αεροσκαφών σε 24 ημέρες από σήμερα θα σηματοδοτήσει μια επώδυνη επιστροφή στην πραγματικότητα για πολλούς.

https://twitter.com/SavunmaSanayii/status/1001420462977667072

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.