ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Έτσι εξηγείται το σπίτι του Βολταίρου...

Επίδειξη νέων τουρκικών αντιαρματικών πυραύλων και ρουκετών

Επίδειξη νέων τουρκικών αντιαρματικών πυραύλων και ρουκετών

Η τουρκική Roketsan παρουσίασε στην διεθνή έκθεση αμυντικού υλικού IDEX 2009 το νεότερο αντιαρματικό της…

Η τουρκική Roketsan παρουσίασε στην διεθνή έκθεση αμυντικού υλικού IDEX 2009 το νεότερο αντιαρματικό της πύραυλος μεγάλης εμβέλειας (LRAT) με την τουρκική ονομασία UMTAS καθώς και τη νέα κατευθυνόμενη με λέιζερ ρουκέτα 2,75 ιντσών.

Ο πύραυλος UMTAS αναπτύσσεται σαν απάντηση στην τουρκική απαίτηση για νέους αντιαρματικούς πύραυλους για του τουρκικό πρόγραμμα νέων μελλοντικών επιθετικών ελικοπτέρων T-129 για τα οποία προς το παρόν υπάρχουν παραγγελίες για 50.

Η εμβέλειά του κυμαίνεται από 500 μέτρα έως 8 χιλιόμετρα και διαθέτει διπλή εν σειρά πολεμική κεφαλή για την διάτρηση στόχων με εκρηκτική ενεργητική θωράκιση.

Το βάρος εκτόξευσης του UMTAS είναι μόνο 35 κιλά και διαθέτει ενσωματωμένο ερευνητή υπερύθρων με δυνατότητα εγκλωβισμού προ και μετά της εκτόξευσης. Κάθε ελικόπτερο θα φέρει δυο συνολικά εκτοξευτές με τέσσερεις πύραυλους έκαστο.

Παράλληλα η Roketsan υπέγραψε ένα συμβόλαιο αρχικής αξίας 37 εκατομμυρίων δολαρίων και διάρκειας 26 μηνών για μια μελέτη, της οποίας θα ακολουθήσει ένα νέο συμβόλαιο ανάπτυξης πλήρους κλίμακας, που αναμένεται να ολοκληρωθεί μέχρι τα μέσα του 2011.

Οι νέες κατευθυνόμενες ρουκέτες των 2,75 ιντσών θα μεταφέρονται σε ειδικό κάλαθο και πάλι από το Τ-129, και η Roketsan είναι υπεύθυνη για την ολοκλήρωση του όπλου σε αυτό το ελικόπτερο.

Σύμφωνα με την εταιρεία, η φάση σχεδίασης και ανάπτυξης ολοκληρώθηκε πέρυσι, όταν διεξήχθησαν και οι αντίστοιχες δοκιμαστικές πτήσεις και πιστοποιήσεις.

Η παραγωγή αναμένεται να ξεκινήσει στα τέλη του έτους.

Η νέα ρουκέτα αντιμετωπίζεται ως μια χαμηλού κόστους εναλλακτική για τους κατευθυνόμενους αντιαρματικούς πύραυλους, όντας ιδανική για την εξουδετέρωση «μαλακών» στόχων αλλά και ελαφρά τεθωρακισμένων οχημάτων.

 Τμήμα ειδήσεων www.defencenet.gr

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Μπορείτε να σχολιάσετε την παραπάνω είδηση και να ανταλλάξετε απόψεις με άλλους αναγνώστες στο forum του defencenet.gr ακολουθώντας τον εξής σύνδεσμο:

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.