ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Άρση ασυλίας Κ.Βελόπουλου, χειροπέδες για κακούργημα σε Κ.Φλώρο κατά τα λοιπά ο Β.Πούτιν είναι «αυταρχικός»!

Yeni Şafak daily: 5 Τούρκοι εναντίον των Τούρκων στο Mavi Marmara!

Yeni Şafak daily: 5 Τούρκοι εναντίον των Τούρκων στο Mavi Marmara!

  Η τουρκική μυστική υπηρεσία πληροφοριών (ΜΙΤ), αναγνώρισε πέντε Τούρκους πολίτες, ανάμεσα στους Ισραηλινούς στρατιώτες, κατά την  επιδρομή στο πλοίο Mavi Marmara ή μεταξύ εκείνων που ανέκριναν τα θύματα της επιδρομής, τον Μάιο του 2010, όπως αναφέρει η Yeni Şafak daily. Σύμφωνα με τις μαρτυρίες των θυμάτων, ανάμεσα στους Ισραηλινούς στρατιώτες που έλαβαν μέρος στην επίθεση, υπήρχαν κάποιοι που μιλούσαν τουρκικά. Η εφημερίδα υποστηρίζει τώρα, πως η ΜΙΤ έχει στην κατοχή της τα ονόματα των πέντε Τούρκων που έλαβαν μέρος στην επιχείρηση.

  Τα παραπάνω έρχεται να υποστηρίξει και ο Uğur Yıldırım, δικηγόρος από το Ίδρυμα Ανθρωπιστικής Βοήθειας (Humanitarian Aid Foundation – İHH), ο οποίος αναφέρει πως πολλά από τα θύματα της επιδρομής ισχυρίζονται ότι αρκετοί από τους Ισραηλινούς στρατιώτες μιλούσαν τουρκικά, ενώ κάποιοι από αυτούς, τους είπαν σε ανοιχτή γλώσσα, ότι είχαν κληθεί από τις ισραηλινές υπηρεσίες για να παίξουν το ρόλο του διερμηνέα.

  Ο Gülden Sönmez, δικηγόρος και αυτός, από το İHH, υποστηρίζει ότι το ίδρυμα έχει λάβει γράμματα, στα οποία εσωκλείονται φωτογραφίες και στοιχεία για τους Τούρκους που έλαβαν μέρος στη φονική επιχείρηση των Ισραηλινών. «Έχουμε παραδώσει όλα τα σχετικά στοιχεία στο γραφείο του εισαγγελέα», είπε χαρακτηριστικά.

  Η ΜΙΤ, διεξήγαγε έρευνα και συγκέντρωσε όλα τα στοιχεία αυτών που αναχώρησαν από την Τουρκία προς το Ισραήλ, δύο εβδομάδες πριν το περιστατικό, καθώς και όλων εκείνων που επέστρεψαν στην Τουρκία, μέχρι και δύο εβδομάδες μετά. Τα στοιχεία αυτά εστάλησαν στο 7ο Δικαστήριο της Κωνσταντινούπολης.

  Η έρευνα της ΜΙΤ εστιάστηκε κυρίως στην Κωνσταντινούπολη και στην Σμύρνη, πόλεις στις οποίες διαμένει μεγάλος αριθμός Εβραίων. Η έρευνα, που διεξάγεται από τη ΜΙΤ και το τουρκικό ΥΠΕΞ, βρίσκεται ακόμη σε εξέλιξη, ενώ ήδη έχουν αναγνωριστεί οι πέντε Τούρκοι που έλαβαν μέρος στην επιχείρηση. Επιπλέον, αναμένεται να παρουσιαστούν και άλλα ονόματα που έχουν εμπλοκή στην υπόθεση και αυτό ίσως οδηγήσει σε μία δεύτερη ακροαματική διαδικασία.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.