Έναρξη παραδόσεων εξαρτημάτων F-35 από την Turkish Aerospace Industries

Έναρξη παραδόσεων εξαρτημάτων F-35 από την Turkish Aerospace Industries

Η Τουρκική Αεροπορική Βιομηχανία (Turkish Aerospace Industries-TAI), μείζων προμηθευτής της Northrop Grumman…

Η Τουρκική Αεροπορική Βιομηχανία (Turkish Aerospace Industries-TAI), μείζων προμηθευτής της Northrop Grumman Corporation στο πρόγραμμα παραγωγής του F-35 Lightning II έχει ολοκληρώσει την παραγωγή και παράδοση των πρώτων συνθετικών μερών για το μαχητικό, σύμφωνα με δελτίο Τύπου της αμερικανικής εταιρείας.

Τα νέα εξαρτήματα, δομικά συνθετικά πάνελ που χρησιμοποιούνται για τον σχηματισμό της εξωτερικής επιφάνειας του νέου μαχητικού, αντιπροσωπεύουν σύμφωνα με την εταιρεία ένα κρίσιμο βήμα για τα σχέδια της TAI να προχωρήσει στην παραγωγή 400 κεντρικών ατράκτων για το πρόγραμμα.

Η Northrop Grumman θα χρησιμοποιήσει τα εξαρτήματα αυτά για την κατασκευή των δυο πρώτων F-35 παραγωγής.

Σύμφωνα με τον Mark Tucker, αντιπρόεδρο τακτικών συστημάτων και διευθυντή του προγράμματος του F-35 για την Northrop Grumman, οι παραδόσεις αυτές αντιπροσωπεύουν σημαντικά βιομηχανικά ορόσημα για το πρόγραμμα. Επιβεβαιώνουν την ικανότητα της TAI να παράγει συνθετικά μέρη με το επίπεδο ακρίβειας που απαιτείται για ένα προηγμένο διεθνές πρόγραμμα παραγωγής και επιπλέον δίνει στην Northrop Grumman μια πολύ σημαντική αναφορά προόδου για την δέσμευσή της να αυξήσει και να ωριμάσει την διεθνή βιομηχανική συμμετοχή στο πρόγραμμα.

Σύμφωνα με τον Tucker, τα συνθετικά αυτά πάνελ αντιπροσωπεύουν παράλληλα και τα πρώτα εξαρτήματα F-35 που παράγονται στις νέες εγκαταστάσεις συνθετικών υλικών που εγκαινίασε πέρυσι το Νοέμβριο στην Άγκυρα η ΤΑΙ.

Μέχρι σήμερα, η Northrop Grumman έχει εκπαιδεύσει σχεδόν 24 τεχνικούς της ΤΑΙ στις τεχνικές κατασκευής υψηλής ακρίβειας που ακολουθούνται σε αυτές τις εγκαταστάσεις.

Η πρόσφατη παράδοση από την TAI περιλάμβανε έξι συνθετικά πάνελ, τρία για καθένα από τα δυο πρώτα F-35 παραγωγής που θα κατασκευαστούν το πλαίσιο της πρώτης φάσης του προγράμματος αρχικής παραγωγής χαμηλού ρυθμού (LRIP).

Στο πλαίσιο του μερίδιου κατασκευαστικού έργου, η ΤΑΙ θα κατασκευάσει συνθετικά πάνελ για όλα τα μαχητικά που θα παραχθούν κατά την διάρκεια της φάσης παραγωγής του προγράμματος.

H Northrop Grumman είναι σημαντικός βιομηχανικός εταίρος στο πρόγραμμα παραγωγής του F-35 και λειτουργεί ως υπεργολάβος της Lockheed Martin, όντας ιδρυτικό μέλος της ομάδας παραγωγής του αεροσκάφους.

Τμήμα ειδήσεων www.defencenet.gr

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Μπορείτε να σχολιάσετε την παραπάνω είδηση και να ανταλλάξετε απόψεις με άλλους αναγνώστες στο forum του defencenet.gr ακολουθώντας τον εξής σύνδεσμο:

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.