Συντριβή τουρκικών ελικοπτέρων S-70A Blackhawk και AH-1 Cobra (ανανέωση)

Συντριβή τουρκικών ελικοπτέρων S-70A Blackhawk  και AH-1 Cobra (ανανέωση)

Τουρκικό μεταφορικό ελικόπτερο S-70A Blackhawk συνετρίβει στην ανατολική Τουρκία, όπως μετέδωσε το πρακτορείο ειδήσεων «Ανατολή».

Σύμφωνα με αναφορές στον διεθνή τύπο, επιθετικό ελικόπτερο AH-1 Cobra κατέπεσε στην ίδια περιοχή, το πλήρωμα του οποίου επίσης σκοτώθηκε, οι δε σωροί τους βρέθηκαν και μεταφέρθηκαν στην αεροπορική βάση του Καϊσερί.

Το ελικόπτερο μετέβαινε από την Μαλάτια στην Άγκυρα, σύμφωνα με δηλώσεις τοπικών αξιωματούχων.

Οι πληροφορίες προς το παρόν είναι συγκεχυμένες και ενδέχεται το ελικόπτερο να μην ήταν τελικά Blackhawk.

Σύμφωνα με άλλες πληροφορίες, ενδέχεται να εμπλάκησαν και τα δυο στο ατύχημα, σε εναέρια σύγκρουση.

Πάντως τηλεγράφημα στο πρακτορείο Ρόιτερ κάνει λόγο μόνο για ένα ελικόπτερο Sikorsky.

Για κάθε νέοτερο, θα υπάρχει σχετική ανανέωση.

Τουρκικό μεταφορικό ελικόπτερο S-70A Blackhawk συνετρίβει στην ανατολική Τουρκία, όπως μετέδωσε το πρακτορείο ειδήσεων «Ανατολή». 

Στο ελικόπτερο, φέρεται να επέβαινε πλήρωμα δυο πιλότων, που πιθανολογείται ότι σκοτώθηκαν κατά το την πτώση του.

Έχουν ήδη ξεκινήσει επιχειρήσεις έρευνας και διάσωσης στην επαρχία Καϊσερί, όπου σύμφωνα με πληροφορίες, έπνεαν ισχυροί άνεμοι.

Το ελικόπτερο είχε απογειωθεί από τη νοτιοανατολική πόλη Ντιγιαρμπακίρ με προορισμό την Άγκυρα, όταν χάθηκε η ραδιοφωνική επαφή με το ελικόπτερο Σικόρσκι.

Στο ελικόπτερο επέβαιναν άλλοι δύο στρατιωτικοί, σύμφωνα πάντα με το Ανατολή.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Τμήμα ειδήσεων www.defencenet.gr

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.