Τεραστία προβλήματα για την Τουρκική βιομηχανία

Τεραστία προβλήματα για την Τουρκική βιομηχανία

Σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία που δημοσιεύθηκαν από το τουρκικό ινστιτούτο στατιστικής (TURKSTAT) υπάρχει μία τεραστία κάμψη στην βιομηχανική παραγωγή της Τουρκίας.

Σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία που δημοσιεύθηκαν από το τουρκικό ινστιτούτο στατιστικής (TURKSTAT) υπάρχει μία τεραστία κάμψη στην βιομηχανική παραγωγή της Τουρκίας.

Ούτε λίγο ούτε πολύ τα στοιχεία δείχνουν πως η βιομηχανική παραγωγή της χώρας έχει μειωθεί κατά 21,3%. Πιο συγκεκριμένα, η βιομηχανία έχει γνωρίσει πτώση της τάξεως του 24,2%, ενώ ο τομέας της εξόρυξης ορυκτών έχει μειωθεί κατά 3,8%. Οι τομείς των υπηρεσιών, του ηλεκτρισμού, του φυσικού αερίου και της διαχείρισης των υδάτων έχουν πέσει κατά 6% επίσης.

Είναι προφανές πως η βιομηχανική βάση της χώρας συρρικνώνεται με μεγάλους ρυθμούς κάτι το οποίο αναμένεται τους επόμενους μήνες να προκαλέσει αλυσιδωτές αντιδράσεις στην οικονομία.

Ενδιαφέρον έχει δε να επισημανθεί πως για την ώρα η αμυντική βιομηχανία της χώρας φαίνεται να μην επηρεάζεται σοβαρά, κάτι βέβαια το οποία δεν θα μπορεί να συνεχιστεί για πολύ λαμβανομένου υπόψη πως η κρίση θα συνεχιστεί και τους επόμενους μήνες.

Τμήμα ειδήσεων www.defencenet.gr

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.