ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Άρση ασυλίας Κ.Βελόπουλου, χειροπέδες για κακούργημα σε Κ.Φλώρο κατά τα λοιπά ο Β.Πούτιν είναι «αυταρχικός»!

Η Τουρκία διευκολύνει τη χορήγηση υπηκοότητας σε ξένους

Η Τουρκία διευκολύνει τη χορήγηση υπηκοότητας σε ξένους

Λιγότερο αυστηρά είναι πλέον τα κριτήρια για την απόκτηση τουρκικής υπηκοότητας, έπειτα από απόφαση του Τούρκου προέδρου Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, ο οποίος καταβάλλει προσπάθειες για να ενισχύσει τη λίρα.

Τη διαδικασία χορήγησης τουρκικής υπηκοότητας διευκόλυνε η Τουρκία, μειώνοντας τα τα οικονομικά και επενδυτικά κριτήρια που πρέπει να πληρούν ξένοι για να γίνουν Τούρκοι πολίτες, σύμφωνα με διάταγμα του Τούρκου προέδρου Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν που δημοσιεύθηκε στην Εφημερίδα της Κυβέρνησης.

Πλέον, οι ξένοι πρέπει να έχουν καταθέσεις 500.000 δολαρίων σε τουρκικές τράπεζες, ποσό εξαιρετικά χαμηλότερο από τα 3 εκατ. δολ. που ίσχυαν προηγουμένως, ενώ το ποσό για τις επενδύσεις παγίου κεφαλαίου μειώθηκε από τα 2 εκατ. δολ. σε επίσης 500.000 δολάρια.

Παράλληλα, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να αποκτήσουν τουρκική υπηκοότητα εάν απασχολούν 50 ανθρώπους (από τους 100 ανθρώπους που προβλεπόταν προηγουμένως), ενώ και εκείνοι που κατέχουν ιδιοκτησία αξίας 250.000 δολαρίων μπορούν να γίνουν Τούρκοι πολίτες — σε σύγκριση με το ποσό του 1 εκατ. δολ. που απαιτούνταν προηγουμένως.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Η απόφαση αυτή του Ερντογάν εντάσσεται σε μια σειρά από μέτρα που λαμβάνει η τουρκική κυβέρνηση, προκειμένου να ενισχύσει την τουρκική λίρα και να στηρίξει την οικονομία της χώρας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.