ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Έτσι εξηγείται το σπίτι του Βολταίρου...

Επιλογή του μεγάλου μεταφορικού ελικοπτέρου της Τουρκίας

Επιλογή του μεγάλου μεταφορικού ελικοπτέρου της Τουρκίας

Η Άγκυρα μετά από χρόνια χρονοτριβών και παλινδρομήσεων κατέληξε …

Η Άγκυρα μετά από χρόνια χρονοτριβών και παλινδρομήσεων κατέληξε στον νέο τύπο μεγάλου μεταφορικού ελικοπτέρου, ο οποίος όταν αποκτηθεί θα αποτελέσει κορυφαία απειλή για το νησιωτικό σύμπλεγμα της χώρας μας.

Σύμφωνα με πληροφορίες του τουρκικού τύπου η Άγκυρα φαίνεται πως ήρθε σε συμφωνία με την Boeing για την προμήθεια 14 ελικοπτέρων CH-47 Chinook.

H συμφωνία αναμένεται να έχει και θετικά αποτελέσματα όχι μόνο για τις δυνάμεις αερομεταφορών της Άγκυρας αλλά και για την εγχώρια βιομηχανία αφού η Aselsan θα αναλάβει τον ηλεκτρονικό εξοπλισμό των ελικοπτέρων.

Η αξία του συμβολαίου σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες ανέρχεται στο ποσό του ενός (1) δισεκατομμυρίου δολαρίων.

Υπενθυμίζεται πως από τις 7 Μαΐου του 2008 η τουρκική κυβέρνηση έχει αποστείλει στις ΗΠΑ αίτημα (LOR: Letter of Request) για την προμήθεια, μέσω της διαδικασίας FMS, 10 μεταφορικών ελικοπτέρων CH-47F Chinook εκτιμώμενου κόστους άνω των 500 εκατομμυρίων δολαρίων.

Θα πρέπει να σημειωθεί πως ενώ η Άγκυρα μέχρι στιγμής είχε την δυνατότητα να μεταφέρει μία ταξιαρχία σε ένα κύμα επίθεσης, με την νέα προσθήκη η δυνατότητα αυτή αυξάνει κατά ένα ακόμα τάγμα. Φυσικά η τουρκική δυναμικότητα στον τομέα της απόκτησης σημαντικών δυνατοτήτων αερομεταφορών έρχεται σε αντίθεση με την ελληνική περίπτωση όπου τα 20 ελικόπτερα NH-90 Eurocopter τα οποία η Αθήνα έχει παραγγείλει εδώ και χρόνια δεν έχουν ακόμα παραληφθεί.

Τμήμα ειδήσεων www.defencenet.gr

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.