ΚΛΕΙΣΙΜΟ
«Χουντικό» το σύνθημα «Πατρίς, Θρησκεία, Οικογένεια» λέει ο Κασσελάκης. Και το(ν) χειροκροτούσαν...

Τουρκικές απειλές: Η άσκηση Ελλάδας-Αιγύπτου «Μέδουσα» έχει ως στόχο την Τουρκία

Τουρκικές απειλές: Η άσκηση Ελλάδας-Αιγύπτου «Μέδουσα» έχει ως στόχο την Τουρκία

Σε εξαιρετικά υψηλά επίπεδα σε ότι αφορά την ένταση κινούνται οι Τούρκοι για την κατάσταση στην Α.Μεσόγειο, η οποία βαίνει όλο και προς επιδείνωση.

Ο Yunus Soner μέλος του αριστερού κόμματος Vatan απευθύνει απευθείας απειλές κατά της Ελλάδας και της Αιγύπτου μνημονεύοντας ιδιαίτερα την αεροναυτική άσκηση «Μέδουσα» η οποία πραγματοποιείται μεταξύ των δύο χωρών, λέγοντας πως αυτή η άσκηση έχει ως στόχο την Τουρκία.

«Τα μάτια της διεθνούς κοινότητας είναι στραμμένα στην ανατολική Μεσόγειο», αναφέρει ο Soner για να συνεχίσει:

«Η ανατολική Μεσόγειος δεν είναι μόνο γεωστρατηγικά σημαντική αλλά και ενεργειακά.

Το σχέδιο για την διαίρεση της Συρίας, ο πόλεμος φθοράς κατά της ΤΔΒΚ, η πολιτική κατοχής του Ισραήλ στη Γάζα είναι τα κυριότερα θέματα της Α.Μεσογείου σήμερα.

Από τη μια πλευρά είναι το Ισραήλ και οι υποστηριχτές του και από την άλλη τα κράτη της δυτικής Ασίας (βλ. κυρίως Τουρκία) που αντιστέκονται στον ιμπεριαλισμό

Σε αυτή την εκστρατεία Ισραήλ και ΗΠΑ ακολουθούν μια πολιτική σπέρνοντας ζιζάνια στα κράτη της περιοχής μέσω διπλωματικών ή στρατιωτικών ενεργειών», λέει το στέλεχος του κόμματος «Μητέρα Πατρίδα» και συνεχίζει βάζοντας στο στόχαστρό του την Ελλάδα, την Κύπρο και την Αίγυπτο.

«Η Ελλάδα, η Αίγυπτος και η Κύπρος με την άσκηση «Μέδουσα 6» στην Α. Μεσόγειο έχουν ως σαφή στόχο την Τουρκία.

Ο ενεργειακός στόχος είναι και αυτός σαφής: Η δημιουργία του υποθαλάσσιου αγωγού (σ.σ. η οποία έχει ερεθίσει ιδιαίτερα του Τούρκους) μεταξύ Κύπρου και Αιγύπτου κινείται σε αυτή την πολιτική εχθρότητας κατά της Τουρκίας.»

Στη συνέχεια ο Soner αφού αναφέρει ότι η Τουρκία στάθηκε αρωγός της Αιγύπτου σε πολλά θέματα, ενώ το κόμμα του υποστήριξε την δεύτερη αιγυπτιακή επανάσταση στις 30 Ιουνίου του 2013 κατά του τότε Αιγύπτιου προέδρου Mohamed Morsi και της «μουσουλμανικής αδελφότητας», κάλεσε την Αίγυπτο να αναλογιστεί τις ευθύνες και να προχωρήσει μαζί με την Αίγυπτο γιατί όπως είπε:

«Η ανατολική Μεσόγειος για την Τουρκία είναι η πλέον σημαντική περιοχή (σ.σ. μυρίστηκαν το πετρέλαιο) το τουρκικό Ναυτικό αλλά και τη βόρεια Κύπρο η αγωνίζεται για την επιβίωσή της».

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.