ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Πώς μπορεί να ξεφτιλίσεις στην Ελλάδα και τις πιο ιερές έννοιες: Βάζεις τον Αυτιά να ανακράξει «Πατρίδα, Θρησκεία, Οικογένεια»!

Οι Τούρκοι ονειρεύονται να γίνουν παγκόσμια ναυτική δύναμη – Θα εκπαιδεύσουν 1 εκ. ερασιτέχνες ναυτικούς

Οι Τούρκοι ονειρεύονται να γίνουν παγκόσμια ναυτική δύναμη – Θα εκπαιδεύσουν 1 εκ. ερασιτέχνες ναυτικούς

Η Τουρκία στοχεύει να εκπαιδεύσει ένα εκατομμύριο ερασιτέχνες ναυτικούς μέχρι το 2023, δήλωσε ο υπουργός Μεταφορών και Υποδομών Τζαχίτ Τουρχάν την Τρίτη.

«Στόχος μας είναι να ενσταλάξουμε την ναυτική κουλτούρα σε ένα εκατομμύριο ανθρώπους μέχρι το 2023 για να πετύχουμε τον στόχο να γίνουμε ναυτικό έθνος», δήλωσε ο Τούρκος υπουργός.

Είπε ακόμα ότι ένα δωρεάν βασικό εκπαιδευτικό πρόγραμμα για ερασιτεχνική ναυτοσύνη έχει ξεκινήσει για την επίτευξη του στόχου.

Τονίζοντας ότι το 84% των παγκόσμιων μεταφορών γίνεται από τη θάλασσα, ο Τουρχάν είπε η Τουρκία θα πρέπει να είναι μια από τις χώρες κλειδί στις θαλάσσιες μεταφορές εξαιτίας και της γεωγραφικής της θέσης.

Η Τουρκία, συνέχισε ο Τουρχάν, είναι η δεύτερη χώρα στον κόσμο μετά την Κίνα με 112.000 αποφοίτους ναυτικών σχολών.

Είπε ακόμα ότι ένας ανά 390 Τούρκους κατέχει ερασιτεχνικό ναυτικό δίπλωμα.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.