Ο Ερντογάν θα θερίσει στην Τουρκία τον εμφύλιο που έσπειρε στη Συρία

Ο Ερντογάν θα θερίσει στην Τουρκία τον εμφύλιο που έσπειρε στη Συρία

Ακόμη ένα άρθρο – κόλαφος για τον Σουλτάνο από τον εκδότη της Τουρκοκυπριακής εφημερίδας Άφρικα. Ο Σενέρ Λεβέντ υποστηρίζει ότι οι Τζιχαντιστές απειλούν τον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν με τον εμφύλιο που μπορούν σε δυο ώρες να μεταφέρουν από την Συρία στην Τουρκία.

Διαβάστε την ανάλυση του Σενέρ Λεβέντ:

Ο Ταγίπ Ερντογάν έχοντας προδώσει τον Άσαντ που κάποτε αποκαλούσε ¨αδερφέ μου¨, θαμμένος τώρα ο ίδιο στον βάλτο της Συρίας, δεν ξέρει πώς να βγει.

Τα βάσανα του είναι περισσότερα από ποτέ. Η οικονομία φαλίρισε, η πολιτική του ίδιο. Από την μια η Αμερική με την οποία καβγαδίζει και από την άλλη η Ρωσία την οποία δεν μπορεί να απογοητεύσει. Έκανε μια κίνηση να προσφύγει στην Ε.Ε. αλλά κι αυτό δεν φαίνεται να είναι εύκολο. Δεν είναι καθόλου εύκολο για τις κυβερνήσεις στην Ευρώπη να υποστηρίξουν έναν φασίστα δικτάτορα.

Για την συνεργασία του Ερντογάν με τους κατσαπλιάδες του Ισλαμικού Κράτους δεν απέμεινε πια κανείς που να μην το γνωρίζει. Διάβασα χτες την ομολογία ενός διοικητή τους που δήλωσε πως «Ο Ερντογάν πάντα στάθηκε δίπλα μας». Η Ευρώπη που σε τόσες πόλεις της οι τρομοκράτες αυτοί προκαλούν εκρήξεις, δεν τα βλέπει; Τα βλέπει αλλά και η Ευρώπη έχει πολλές αμαρτίες στην κόλαση της Συρίας… Τυφλός οδηγούσε τυφλό και καταστράφηκαν και αυτοί στον βάλτο εκεί.. Δέχθηκαν ροές μεταναστών και επιθέσεις τρομοκρατών… Και για να μην πλησιάσουν στις πύλες τους οι πρόσφυγες, νοίκιασαν το μαντρόσκυλο τον Ερντογάν και τον πληρώνουν για αυτό.. Και ακόμη τον πληρώνουν…

Είναι η Ιντλίμπ η τελευταία σκηνή του πολέμου στην Συρία ; Τον μεγαλύτερο πόνο για αυτό τον τραβά η Τουρκία… Ο Ταγίπ Ερντογάν…Στην τελευταία σύνοδο στην Τεχεράνη προσπάθησε να πείσει την Ρωσία και το Ιράν για εκεχειρία. Αλλά δεν πέτυχε. Τότε ο Ερντογάν τους πρότεινε να αφοπλιστούνε οι ένοπλοι τζιχαντιστές… Και εκείνοι το δέχτηκαν….

Αλλά τα γεγονότα δείχνουν πως αυτό δεν πραγματοποιείται και μάλιστα μεταφέρονται ακόμη περισσότερα όπλα από Τουρκία προς τους τζιχαντιστές….Και εντέλει οι τζιχαντιστές εκτοξεύουν απειλές κατά του Ερντογάν δηλώνοντας πως ¨Εάν μας πουλήσεις στην Ιντλίμπ, σε δύο ώρες θα βρισκόμαστε στο Ρέιχανλι. Αναμφίβολα ο Ερντογάν θερίζει ότι έσπειρε. Διότι το να φύγουν οι τζιχαντιστές από την Ιντλίμπ προς την Τουρκία σημαίνει μεγάλη καταστροφή για τον Ερντογάν. Σημαίνει πως μετά από την Συρία σέρνεται σε εμφύλιο και η Τουρκία! O Ερντογάν πως θα αποκρούσει τώρα το τέρας που ο ίδιος έθρεψε και μεγάλωσε;

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Πηγή: Εφημερίδα Άφρικα

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.