ΚΛΕΙΣΙΜΟ
«Χουντικό» το σύνθημα «Πατρίς, Θρησκεία, Οικογένεια» λέει ο Κασσελάκης. Και το(ν) χειροκροτούσαν...

Προσπάθεια προσέγγισης Ιράν-Τουρκίας με ταξίδι αστραπή Ιρανού αξιωματούχου στην Άγκυρα

Προσπάθεια προσέγγισης Ιράν-Τουρκίας με ταξίδι αστραπή Ιρανού αξιωματούχου στην Άγκυρα

Ο εκπρόσωπος του Ιρανικού υπουργείου Εξωτερικών Ραμίν Μεχμανπαράστ πραγματοποίησε επαφές στην Άγκυρα.

Ο πρώτος σταθμός του Μεχμανπαράστ ήταν τα γραφεία του Κόμματος Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης όπου συναντήθηκε με τον αντιπρόεδρο αρμόδιο για τις Εξωτερικές Σχέσεις Ömer Çelik.

«Μιλήσαμε σχετικά με τους πυραύλους Patriot μιας  και τα αντιπυραυλικά συστήματα που απασχολούν την επικαιρότητα τον τελευταίο καιρό. Ανταλλάξαμε απόψεις. Επίσης μιλήσαμε σχετικά με τις διμερείς σχέσεις μας στις οποίες αποδίδουμε μεγάλη σημασία. Εκφράσαμε την ικανοποίηση που νιώθουμε από την αύξηση της οικονομικής επιτάχυνσης» δήλωσε ο Τούρκος αξιωματούχος.

Ενώ ο εκπρόσωπος του Ιρανικού Υπουργείου Εξωτερικών Μεχμανπαράστ από την πλευρά του αφού τόνισε ότι η περιοχή έχει ανάγκη από τη συνεργασία της Τουρκίας και του Ιράν δήλωσε «Συνεργαζόμενοι μπορούμε να υποσχεθούμε ένα λαμπρό μέλλον στο λαό της περιοχή. Εμείς είμαστε υπέρ της ενίσχυσης των ισλαμικών χωρών στην περιοχή μας. Η Τουρκία κατέχει μια ιδιαίτερη θέση στην εξωτερική πολιτική μας. Χέρι με χέρι θα κάνουμε ότι περνά από το χέρι μας προκειμένου να εμποδίσουμε τη βία στην περιοχή μας».

Η συγκεκριμένη επίσκεψη έχει τον σκοπό βελτίωσης των σχέσεων μεταξύ των δυο χωρών οι οποίες πλήγηκαν τον τελευταίο διάστημα στο πλαίσιο της δημόσιας διπλωματίας.

Ο αντιπρόεδρος του Κόμματος Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης Ömer Çelik στο πλαίσιο αυτό ανακοίνωσε και τα σχέδια όσον αφορά την προσεχή περίοδο.

«Θα προγραμματίσουμε αμοιβαίες συναντήσεις των δημοσιογράφων και των διανοουμένων μας με Ιρανούς και Τούρκους αξιωματούχους. Λέμε πάντοτε το εξής, μεταξύ της Τουρκίας και του Ιράν μπορούν να υπάρξουν ορισμένα συγκυριακά προβλήματα. Αλλά αυτό δεν χαλάει την γενική εικόνα και εμείς κοιτάμε πάντοτε τη γενική εικόνα» είπε ο Çelik.

Οι αξιωματούχοι του Υπουργείου Εξωτερικών εξέφρασαν στον Μεχμάνπαράστ την ενόχληση τους από τις δηλώσεις που έρχονται από την πλευρά του Ιράν κατά της Τουρκίας.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr            

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.