Στην Άγκυρα βρίσκεται ο πρωθυπουργός της Τυνησίας, Χαμαντί Τζεμπαλί

Στην Άγκυρα βρίσκεται ο πρωθυπουργός της Τυνησίας, Χαμαντί Τζεμπαλί

Η πρώτη συνάντηση του Τυνήσιου πρωθυπουργού ήταν με τον Πρόεδρο της Μεγάλης Εθνοσυνέλευσης Τουρκίας Cemil Çiçek, ο οποίος κατά την υποδοχή του Χαμάντι Τζεμπάλι είπε τα εξής, «πράγματι σε σας πραγματοποιήθηκε άνοιξη, όμως σε άλλες χώρες η άνοιξη μετατράπηκε σε χειμώνα».

Ο Πρόεδρος της Εθνοσυνέλευσης συνέχισε ως εξής «Μακάρι το κίνημα που ξεκινήσατε στις 14 Ιανουαρίου του 2011 να είχε ολοκληρωθεί χωρίς πρόβλημα και στις υπόλοιπες χώρες. Σε σας πραγματικά έγινε άνοιξη, όμως σε κάποιες άλλες αδελφικές χώρες μετατράπηκε σε χειμώνα και ο χειμώνας συνεχίζει με όλη την σφοδρότητα. Ως Τουρκία προσπαθήσαμε πολύ ώστε να μην φτάσουν τα πράγματα ως εδώ. Μακάρι και οι υπόλοιπες χώρες να είχαν πετύχει τον στόχο τους όπως εσείς».

Ενώ από την πλευρά του και ο πρωθυπουργός της Τυνησίας σημείωσε πως έλαβαν την Τουρκία ως μοντέλο δημοκρατίας και πρόσθεσε, «Απομακρύναμε από τη χώρα το δικτατορικό καθεστώς. Τώρα αναμένεται η δεύτερη και τρίτη επανάσταση. Πρέπει να καλύψουμε τις δίκαιες απαιτήσεις του λαού μας να εξασφαλίσουμε την ανάπτυξη της κοινωνίας και των δημοκρατικών αξιών».

Ο δεύτερος σταθμός του Τυνήσιου πρωθυπουργού ήταν το Μέγαρο Çankaya, όπου έγινε δεκτός από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας της Τουρκίας Abdullah Gül.

Την ερχόμενη σχολική περίοδο η Τουρκική γλώσσα θα διδάσκεται ως μάθημα επιλογής στην Τυνησία. Ο Τούρκος Πρόεδρος εξέφρασε την ικανοποίηση του για αυτή την απόφαση.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr            

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.