ΚΛΕΙΣΙΜΟ
«Χουντικό» το σύνθημα «Πατρίς, Θρησκεία, Οικογένεια» λέει ο Κασσελάκης. Και το(ν) χειροκροτούσαν...

Ο Ερντογάν βάζει «πωλητήριο» στα εμβληματικά αξιοθέατα της Κωνσταντινούπολης

Ο Ερντογάν βάζει «πωλητήριο» στα εμβληματικά αξιοθέατα της Κωνσταντινούπολης

Πολλά από τα θαυμάσια παραθαλάσσια αρχοντικά κατά μήκος του Βοσπόρου, στο σταυροδρόμι Ευρώπης-Ασίας, θα αποκτήσουν νέους ιδιοκτήτες καθώς η Τουρκία βάζει «πωλητήριο» στα εμβληματικά αξιοθέατα.

Δεκάδες απ’ αυτά τα αρχοντικά, γνωστά ως «Yali», βγαίνουν προς πώληση καθώς η χώρα του Σουλτάνου του Βοσπόρου στροβιλίζεται σε μία από τις πιο ταραγμένες οικονομικές περιόδους.

Οι υποψήφιοι αγοραστές θα πρέπει να ξέρουν ότι, για να λάβουν τα κλειδιά ενός παραθαλάσσιου αρχοντικού, η τιμή ανέρχεται σε 87 εκατομμύρια ευρώ.

Σε δηλώσεις τους στο Γαλλικό Πρακτορείο, μεσίτες ακινήτων στην Κωνσταντινούπολη υποστηρίζουν ότι, από τα περίπου 600 παραθαλάσσια αρχοντικά που βρίσκονται κατά μήκος του Βοσπόρου,τα 60 έχουν βάλει πωλητήριο.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η πώληση πρέπει να γίνει σε τουρκικές λίρες. Η κυβέρνηση του Τούρκου προέδρου, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν έχει απαγορεύσει την πώληση, ενοικίαση ή μίσθωση ακινήτου σε ξένο νόμισμα.

Πιθανοί αγοραστές είναι κυρίως από τη Μέση Ανατολή.

Όπως υποστηρίζει ο Ουγκούρ Αιχάν, σύμβουλος πολυτελών ακινήτων, «δυνητικοί πελάτες μας είναι κυρίως από χώρες της Μέσης Ανατολής. Βλέπουμε ανθρώπους από το Αζερμπαϊτζάν και το Ιράν, αλλά έχουμε ένα χαρτοφυλάκιο πελατών που κυριαρχείται από το Κατάρ».

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Για τα ιστορικά αρχοντικά, οι υποψήφιοι αγοραστές πρέπει να λάβουν άδεια από δύο διευθύνσεις: τη διεύθυνση ανάπτυξης του Βοσπόρου και του συμβουλίου των μνημείων για ανακαίνιση για ενισχύσουν εξωτερική πρόσοψη ενός κτιρίου.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.