ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Πώς μπορεί να ξεφτιλίσεις στην Ελλάδα και τις πιο ιερές έννοιες: Βάζεις τον Αυτιά να ανακράξει «Πατρίδα, Θρησκεία, Οικογένεια»!

Ιταλική πρόταση για το μεταφορικό ελικόπτερο της Τουρκίας

Ιταλική πρόταση για το μεταφορικό ελικόπτερο της Τουρκίας

Σύμφωνα με δηλώσεις του επιχειρησιακού διευθυντή της Agusta Westland (AW), Giusseppe Orsi, η εταιρεία έχει κάνει μία δελεαστική πρόταση στην Άγκυρα.

Σύμφωνα με δηλώσεις του επιχειρησιακού διευθυντή της Agusta Westland (AW), Giusseppe Orsi, η εταιρεία έχει κάνει μία δελεαστική πρόταση στην Άγκυρα.

Πιο συγκεκριμένα λίγες μόνο μέρες μετά την ανακοίνωση της Άγκυρας για την προμήθεια 14 ελικοπτέρων CH-47 έρχεται η πρόταση της ΑW για τα νέα μεταφορικά ελικόπτερα, ένα πρόγραμμα με το οποίο, σύμφωνα με τους Ιταλούς, η Άγκυρα σκοπεύει να προμηθευτεί περίπου 115 νέα ελικόπτερα.

Η AW, σκοπεύει να προσφέρει το ΑW-149 στην Άγκυρα το οποίο πρόκειται να κωδικοποιηθεί ως «Turk 149» (Τ-149). Στην Τουρκία θα ανήκουν επίσης και το λογισμικό και τα ηλεκτρονικά. Η ΑW θα προσφέρει επίσης πλήρη δικαιώματα στην Άγκυρα για την εμπορική προώθηση του ελικοπτέρου στην διεθνή αγορά ως Τ-149, στο πρότυπο της συμφωνίας για το επιθετικό ελικόπτερο Τ-129.

Είναι σαφές πως σε περίπτωση που η συγκεκριμένη πρόταση υλοποιηθεί κάθε έννοια ισορροπίας στο ανατολικό Αιγαίο, υπό τις παρούσες συνθήκες του ελληνικού εξοπλιστικού «ρητορικού» οργασμού, θα εξαφανιστεί αφού οι τουρκικές Ένοπλες δυνάμεις θα είναι σε θέση να στείλουν πάνω από 2 ταξιαρχίες με το πρώτο κύμα επίθεσης.

Υπενθυμίζεται πως και η Κύπρος έχει παραγγείλει 3 ελικόπτερα AW139

Τμήμα ειδήσεων www.defencenet.gr

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.