ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Άρση ασυλίας Κ.Βελόπουλου, χειροπέδες για κακούργημα σε Κ.Φλώρο κατά τα λοιπά ο Β.Πούτιν είναι «αυταρχικός»!

Συνεδρίαση του τουρκικού συμβουλίου εθνικής ασφαλείας με «πλούσια ατζέντα θεμάτων»

Συνεδρίαση του τουρκικού συμβουλίου εθνικής ασφαλείας  με «πλούσια ατζέντα θεμάτων»

Το Συμβούλιο Εθνικής Ασφαλείας (MGK) συνεδρίασε χθες υπό του Προέδρου της Δημοκρατίας της Τουρκίας Abdullah Gül στο Μέγαρο Çankaya αναφέρει ο τουρκικός τύπος.

Στο ανακοινωθέν που δόθηκε στη δημοσιότητα μετά το πέρας της συνεδρίασης που διήρκησε περίπου τέσσερις ώρες σημειώνεται ότι συζητήθηκαν τα τρομοκρατικά συμβάντα που έλαβαν χώρα καθ’ όλη τη διάρκεια της χρονιά καθώς και τα μέτρα που λήφθηκαν για την αντιμετώπιση τους. Πέραν αυτών έγινε ανταλλαγή απόψεων και κατατέθηκαν προτάσεις σχετικά με τα επιπρόσθετα μέτρα που μπορεί να ληφθούν.

«Τονίστηκε ότι οι πληροφορίες που αποκτήθηκαν κατά την διάρκεια των επιχειρήσεων έναντίον του PKK που διεξήχθησαν εντός της περιόδου, οι ομολογίες των Κούρδων ανταρτών που παραδόθηκαν καθώς και τα όπλα, τα πολεμοφόδια και τα υλικά που κατασχέθηκαν αποδεικνύουν για μια ακόμη φορά την πρόθεση και τον στόχο της Κουρδικής  οργάνωσης να πλήξει την ενότητα και την συσπείρωση μας», αναφέρεται στο ανακοινωθέν του ΣΕΑ.

Στη συνεδρίαση τέθηκαν επί τάπητος και οι εξελίξεις στη Μέση Ανατολή και την Βόρεια Αφρική αναφέρεται στο ίδιο ανακοινωθέν το οποίο αναφέρει τα εξής:

«Διατυπώθηκε στο πλαίσιο αυτό η ανησυχία για το περιβάλλον σύγκρουσης που εξακολουθεί να υπάρχει στη Συρία και υπογραμμίστηκε η ανάγκη να συνεχιστούν με αυξανόμενο ρυθμό οι προσπάθειες που καταβάλλουν η Τουρκία και η διεθνής κοινότητα για μια ειρηνική επίλυση».

Στη τελευταία φετινή συνεδρίαση του Συμβουλίου Εθνικής Ασφαλείας συζητήθηκαν και αξιολογήθηκαν επίσης οι εξελίξεις στο Ιράκ.

Στο ανακοινωθέν σημειώνονται τα εξής σχετικά με την κατάσταση στο Ιράκ:

«Διατυπώθηκε η ανησυχία που προκαλεί η ένταση που αυξάνεται ολοένα και περισσότερο μεταξύ αντιπολιτευόμενων ομάδων στη χώρα. Συζητήθηκε επίσης η υφιστάμενη και η μελλοντική κατάσταση των διμερών σχέσεων μας με το Ιράκ».

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.