Άγκυρα: «Συνεχίζουμε με Barbaros μέχρι νεοτέρας – Έρχονται νέοι κανόνες εμπλοκής»…

Άγκυρα: «Συνεχίζουμε με Barbaros μέχρι νεοτέρας – Έρχονται νέοι κανόνες εμπλοκής»…

O Τούρκος υπουργός ενέργειας Φατίχ Ντονμέζ δήλωσε πως «το ερευνητικό πλοίο Barbaros θα συνεχίσει τα καθήκοντά του στην περιοχή», ενώ θα ανακοινωθούν οι νέοι κανόνες εμπλοκής τους οποίους επεξεργάστηκε το τουκρικό Ναυτικό.

Μιλώντας σε τελετή για τα εγκαίνια των διυλιστηρίων STAR στην Αττάλεια μαζί με τον λεγόμενο «υπουργό ενέργειας» του ψευδοκράτους Οζντίλ Ναμί, ο Τούρκος υπουργός είπε

«συνεχίζουμε ανέκαθεν σε πολλά πεδία τη συνεργασία μας με τη βόρεια Κύπρο. Ιδιαίτερα έχουμε πολλά κοινά προγράμματα στα οποία συνεργαζόμαστε σχετικά με την ενέργεια του νησιού», ανέφερε προσθέτοντας ωστόσο ότι «το πιο σημαντικό θέμα είναι η παρενόχληση του Μπαρμπαρός στη Μεσόγειο στα ανοιχτά της Κύπρου».

Ο Φ. Ντονμέζ ανέφερε ακόμα πως η Άγκυρα είχε δηλώσει ότι προτού γίνει ένας δίκαιος διαμοιρασμός και προτού καθίσουν στο τραπέζι οι δύο πλευρές στη Κύπρο για να διασφαλιστεί συμφωνία για τον διαμοιρασμό των φυσικών πόρων δεν αποδέχεται τα «μονομερή βήματα» εκ μέρους της Κυπριακής Δημοκρατίας.

Από την πλευρά του, ο Οζντίλ Ναμί είπε ότι γίνονται αποφασιστικά βήματα σε συνεργασία με την Τουρκία στα ανοιχτά της Κύπρου για τη διαφύλαξη των δικαιωμάτων και συμφερόντων του τουρκοκυπριακού «λαού».

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Μέχρι σήμερα, είπε, τείναμε πάντοτε χέρι φιλίας αλλά η ελληνοκυπριακή πλευρά προτίμησε να κάνει μονομερή βήματα «και εμείς σε αυτό το πλαίσιο θα συνεχίσουμε να προστατεύουμε τα δικαιώματα και συμφέροντά μας σε συνεργασία με την Τουρκία».

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.