ΚΛΕΙΣΙΜΟ
«Η Ευρώπη θέλει Κυριάκο και Ούρσουλα» ανέκραξε ο Σχοινάς! - Και «Pfizer»;

Μ.Τσαβούσογλου: «Πριν συζητήσουμε για το Κυπριακό να αποφασίσουμε τι είδους λύση θέλουμε»

Μ.Τσαβούσογλου: «Πριν συζητήσουμε για το Κυπριακό να αποφασίσουμε τι είδους λύση θέλουμε»

Πριν ξεκινήσουν διαπραγματεύσεις για το Κυπριακό πρέπει να αποφασιστεί αν σε αυτές θα συζητηθεί λύση ομοσπονδίας, συνομοσπονδίας, δύο κρατών ή κάτι άλλο, δήλωσε ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών Μεβλούτ Τσαβούσογλου σε συνέντευξη του στο ειδησεογραφικό πρακτορείο Ανατολού.

«Εμείς δεν είμαστε κλειστοί για καμιά εναλλακτική», ανέφερε ο Τούρκος υπουργός ενώ κάλεσε και την Ελλάδα να έχει επαφές με την Τουρκοκυπριακή πλευρά για να δει τί θέλουν και τί σκέφτονται οι Τουρκοκύπριοι λέγοντας ότι δεν πρέπει να φοβάται κανείς από αυτό καθώς είναι κάτι που έγινε και στο παρελθόν.

Σε ερώτηση για τις έρευνες για φυσικό αέριο, ο Μ. Τσαβούσογλου απάντησε ότι «η Ελληνοκυπριακή πλευρά αποδέχεται ότι έχει και η Τουρκοκυπριακή κοινότητα δικαιώματα για τα αποθέματα γύρω από το νησί» και διερωτήθηκε «αφού το αποδέχεσαι, τότε πρέπει να θέσεις υπό εγγύηση και τα δικαιώματα του “τουρκοκυπριακού λαού”».

Σύμφωνα με τον Μεβλούτ Τσαβούσογλου η Ελληνοκυπριακή πλευρά λέει ότι τώρα κάνει γεώτρηση και στη συνέχεια θα δει. «Αν το δέχεσαι, γιατί τότε δεν το κάνεις από τώρα; Φυσικά εδώ παίζεται κάποιο παιχνίδι. Αλλά όπως δεν το επιτρέψαμε και στο παρελθόν, το είδαν και οι ίδιοι, οι εταιρείες που ήρθαν το είδαν. Το είπαμε και στην Ε.Ε. και στις εταιρείες και στην Ελλάδα. Εδώ μπορούμε να βρούμε μία λύση, εμείς έχουμε ιδέες. Αλλά τώρα κι εμείς πήραμε την πλατφόρμα μας γι’ αυτό το σκοπό κι εμείς επομένως και στη δική μας ΑΟΖ αλλά και στις περιοχές που έχουν καθοριστεί της ‘τδβκ’ (ψευδοκράτος) προσκληθήκαμε και θα κάνουμε γεωτρήσεις».

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Άλλωστε, πρόσθεσε, «το ερευνητικό μας πλοίο το “Μπαρμπαρός Χαϋρεντίν Πασά” είναι ήδη στην περιοχή και συνεχίζει τις έρευνές του». Στο τέλος, είπε, «αν υπάρχουν αποθέματα και δικαιώματα και των δύο πλευρών γύρω από το νησί, θα πρέπει να τα διαμοιραστούμε. Αυτή είναι η δική μας η έγνοια. Φυσικά όσον αφορά τη δική μας ΑΟΖ, εμείς θα συνεχίσουμε τις δραστηριότητές μας εκεί».

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.