Τουρκία: Συνεχίζεται κανονικά το πρόγραμμα του Altay

Τουρκία: Συνεχίζεται κανονικά το πρόγραμμα του Altay

Με καθυστερήσεις μεν αλλά η οικονομική κρίση δεν σταματά ούτε το νέο τουρκικό άρμα μάχης Altay

H οικονομική κρίση επέφερε την αλλαγή του χώρου παραγωγή του Altay, αλλά το πρόγραμμα του εθνικού άρματος μάχης προχωρά κανονικά.

Η εταιρία BMC που ανέλαβε την παραγωγή του συγκροτήματος ισχύος του Altay, σταμάτησε την παραγωγή της, στην μονάδα της στην Σακάρια. Πηγές της Διεύθυνσης Αμυντικής Βιομηχανίας, ανέφεραν πως το Altay δεν θα επηρεαστεί από αυτή την κατάσταση.

Τον Φεβρουάριο του 2016 με απόφαση του υπουργικού συμβουλίου, παραχωρήθηκαν στην BMC έκταση μεγέθους 2.500 στρεμμάτων για να κατασκευάσει εκεί μια μεγάλη αμυντική βιομηχανία. Αλλά τα σχέδια για την κατασκευή εκεί τεσσάρων αμυντικών βιομηχανιών, έμειναν στην μέση.

Σύμφωνα με πληροφορίες στις οποίες έφτασε η εφημερίδα Αϊντινλίκ, αξιωματούχοι της εταιρίας, έστω και αν αποφεύγουν να κάνουν δήλωση για σταμάτημα στην λειτουργία της βιομηχανίας, δεν διαψεύδουν και τους ισχυρισμούς.

Πηγή της Διεύθυνσης αμυντικής Βιομηχανίας σε δήλωση της στην Αϊντινλίκ, είπε πως ¨H BMC θα συνεχίσει την ανάπτυξη της ομάδας ισχύος του Αλτάι, αλλά θα υπάρξει αλλαγή χώρου¨ και πρόσθεσε πως ¨ Πιθανότατα θα το κάνουν στην μονάδα τους στην Σμύρνη. Αλλά παραμένουν δεσμευμένοι στην συμφωνία και δεν θα υπάρξει οποιαδήποτε καθυστέρηση στο καθορισμένο ημερολόγιο¨. Η πηγή αναφέρθηκε και ο διαγωνισμός για την γραμμή παραγωγής που δεν τέθηκε στην τελευταία συνεδρίαση της SSİK και είπε: ¨

Στην προηγούμενη συνεδρίαση της SSİK, είχε αποφασιστεί να υπογραφεί συμφωνία για την γραμμή παραγωγής με την BMC.

Αυτή την στιγμή πρέπει η BMC να υπογράψει αυτή την συμφωνία με την Διεύθυνση Αμυντικής Βιομηχανίας. Αλλά ακόμη δεν έχει δεν έχει οριστεί ημερομηνία¨.

Σύμφωνα με το Στρατηγικό Πλάνο σχετικά με την ανάπτυξη της αμυντικής βιομηχανίας της Τουρκίας που δημοσιεύτηκε το 2017, πρέπει στο χρονικό διάστημα 2020-2021 να ενταχθούν 35 άρματα μάχης Αλτάι. Προβλέπεται το πέρασμα στην παραγωγή για το άρμα αυτό να αρχίσει το 2020 και οι ευρείες παραδόσεις να γίνουν το 2022.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Πηγή

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.