Ερντογάν για ΑΟΖ: «Μην μας ζορίζετε, μην μας στριμώχνετε»

Ερντογάν για ΑΟΖ: «Μην μας ζορίζετε, μην μας στριμώχνετε»

Την Ελλάδα έβαλε στο στόχαστρο για ακόμη μια φορά ο Τούρκος πρόεδρος Ταγίπ Ερντογάν, μιλώντας σχετικά με την ΑΟΖ.

Ο Ταγίπ Ερντογάν μιλώντας για την ανατολική Μεσόγειο για τα ενεργειακά, είπε ότι οι έρευνες και τα γεωτρύπανα δεν θα περιοριστούν στα σημεία που βρίσκονται τώρα, τονίζοντας με νόημα ότι οι Αμερικανοί δεν θα έχουν αντίρρηση, αρκεί να μην πάνε τα τουρκικά συμφέροντα στην περιοχή των δικών τους συμφερόντων στην κυπριακή ΑΟΖ, δηλαδή στο οικόπεδο 10 όπου βρίσκεται το γεωτρύπανο της Exxon Mobil.

«Στο θέμα αυτό τα συμφέροντα συγκρούονται. Υπάρχει η κοινή συνεργασία των Ελληνοκυπρίων με την Exxon Mobil των ΗΠΑ», είπε ο Τούρκος πρόεδρος.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

«Οι Αμερικανοί έχουν μια στάση “μην μπείτε μόνο εκεί και από ‘κει και πέρα να κάνετε οτιδήποτε”», συνέχισε για να συμπληρώσει: «Όπως ξέρετε εμείς πρώτα ξεκινήσαμε από τα βόρεια. Για τη δουλειά αυτή θα έχουμε δυο πλοία γεωτρύπανα και δύο πλοία ερευνών. Από τα γεωτρύπανά μας το ένα θα κάνει έρευνες στην Ανατολική Μεσόγειο και το άλλο στη Μαύρη Θάλασσα. Τα ερευνητικά μας ήδη συνεχίζουν. Θα συνεχίσουμε με τον ίδιο αποφασιστικό τρόπο. Δίπλα τους έχουν ληφθεί τα απαραίτητα μέτρα για την ασφάλειά τους. Εμείς για το θέμα αυτό λέμε στους φίλους μας τα απαραίτητα λόγια. Τους λέμε “μην μας ζορίζετε, μην μας στριμώχνετε”».

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.