“Αδύνατη η εξόντωση του ΡΚΚ”

“Αδύνατη η εξόντωση του ΡΚΚ”

Στην Τουρκία έχουν πλέον καταλάβει ότι δεν μπορούν να νικήσουν το ΡΚΚ όσα χρόνια και να το πολεμούν, και προσπαθούν να βρουν τρόπους να το πείσουν να φοπλιστεί!

Στην παραδοχή ότι η στρατιωτική επικράτηση επί των ανταρτών του PKK είναι αδύνατη προέβη κατά τη διάρκεια τηλεοπτικής του συνέντευξης ο Γιαλτσίν Ακντογκάν, εκ των βασικών συμβούλων του Τούρκου πρωθυπουργού, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν. Για τον λόγο αυτό η τουρκική κυβέρνηση ξεκίνησε συνομιλίες με τον φυλακισμένο ηγέτη του PKK, Αμπντουλάχ Οτζαλάν, οι οποίες ως βασικό στόχο έχουν τον αφοπλισμό των ανταρτών.

«Ο κύριος στόχος της κυβέρνησης είναι ο αφοπλισμός τους. Δεν μπορείς να φέρεις αποτελέσματα και να εξαφανίσεις μια οργάνωση μόνο με τον ένοπλο αγώνα», φέρεται να ανέφερε στη συνέντευξη στο τουρκικό τηλεοπτικό δίκτυο NTV, σύμφωνα με το διεθνές ειδησεογραφικό πρακτορείο Reuters.

Εάν κανείς αναλογιστεί δημοσιεύματα των τελευταίων ημερών τα οποία φέρουν τον ηγέτη της κεμαλικής αντιπολίτευσης του CHP (Ρεουμπλικανικό Λαϊκό Κόμμα),Κεμάλ Κιλιτσντάρογλου, να επιχειρεί να αποκαταστήσει τις γέφυρες επικοινωνίας με τους Κούρδους, τότε εύκολα κανείς αντολαμβάνεται ότι οι Τούρκοι αναγνωρίζουν ότι στο μέλλον η επικράτεια τους πιθανώς θα είναι αλλαγμένη..

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Tμήμα ειδήσεων defencenet.gr

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.