Ο Τούρκος πρόεδρος Ρ. Τ. Ερντογάν έφτασε στη Βενεζουέλα για να υπογράψει συμφωνίες συνεργασίας με τον Ν.Μαδούρο

Ο Τούρκος πρόεδρος Ρ. Τ. Ερντογάν έφτασε στη Βενεζουέλα για να υπογράψει συμφωνίες συνεργασίας με τον Ν.Μαδούρο

Ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν έφτασε χθες Κυριακή στη Βενεζουέλα για να υπογράψει συμφωνίες συνεργασίας με τον πρόεδρο της χώρας και σύμμαχό του Νικολάς Μαδούρο, ανακοίνωσε σήμερα το Καράκας.

Τον Ερντογάν υποδέχθηκε κατά την άφιξή του στη χώρα η αντιπρόεδρος της Βενεζουέλας Ντέλσι Ροντρίγκες και ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης που είναι αρμόδιος για θέματα Οικονομίας Τάρεκ ελ Αϊσάμι.

Το ταξίδι του Τούρκου προέδρου στη χώρα είχε ανακοινωθεί στις 21 Σεπτεμβρίου, χωρίς ωστόσο να έχει διευκρινιστεί η ημερομηνία κατά την οποία θα πραγματοποιείτο, κατά τη διάρκεια επίσκεψης στο Καράκας του Τούρκου υπουργού Εξωτερικών Μεβλούτ Τσαβούσογλου. Αυτός είχε δηλώσει τότε ότι οι δύο πρόεδροι μπορεί “να υπογράψουν πολλές συμφωνίες”.

Ο Μαδούρο, ο οποίος αντιμετωπίζει μια βαθειά πολιτική και οικονομική κρίση, είχε μεταβεί στις 8 Ιουλίου στην Τουρκία για να παρευρεθεί στην ορκωμοσία του Τούρκου προέδρου. Τότε είχε συναντηθεί με επενδυτές και επιχειρηματίες.

Η δεύτερη θητεία του Μαδούρο αναμένεται να αρχίσει στις 10 Ιανουαρίου μετά την επανεκλογή του στην προεδρία τον περασμένο Μάιο, την οποία δεν αναγνώρισε μεγάλο μέρος της διεθνούς κοινότητας.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Ο διάδοχος του πρώην προέδρου Ούγο Τσάβες (1999-2013) αντιμετωπίζει ισχυρές πιέσεις από τις ΗΠΑ, οι οποίες τον έχουν χαρακτηρίσει “δικτάτορα” και έχουν επιβάλει κυρώσεις στη χώρα του, η οποία είναι μέλος του Οργανισμού Πετρελαιοεξαγωγικών Κρατών (ΟΠΕΚ).

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.