Οικονομική και διπλωματική “επίθεση” Ερντογάν στην Αφρική

Οικονομική και διπλωματική “επίθεση” Ερντογάν στην Αφρική

Επόμενος εμπορικός στόχος για την Τουρκία, η Αφρική: “Την αύξηση του όγκου των εμπορικών ανταλλαγών με τις αφρικανικές χώρες στα 50 δισεκατομμύρια δολάρια το 2015 θέτει ως στόχο η Τουρκία”, δήλωσε ο Τούρκος πρωθυπουργός Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν αναγωρώντας για την Γκάμπια.

Σε δηλώσεις του στο αεροδρόμιο Ατατούρκ της Κωνσταντινούπολης, λίγο πριν από την αναχώρησή του για την Γκάμπια, ο Ρ.Τ.Ερντογάν τόνισε ότι “η Τουρκία καταβάλλει προσπάθειες για την ανάπτυξη της Αφρικής”.

Εκτός της Γκαμπόν, ο Τούρκος πρωθυπουργός θα επισκεφθεί επίσης το Νίγηρα και τη Σενεγάλη στο πρώτο του ταξίδι στο εξωτερικό για φέτος και εκτός των συναντήσεων που θα έχει με τις ηγεσίες των αφρικανικών χωρών θα συμμετάσχει σε επιχειρηματικά συνέδρια και θα υπογράψει διάφορες συμφωνίες.

Τον κ. Ερντογάν συνοδεύει στο ταξίδι του μεγάλος αριθμός Τούρκων επιχειρηματιών, οι οποίοι θα αναζητήσουν ευκαιρίες συνεργασιών και επενδύσεων στις αφρικανικές αυτές χώρες.

Είναι χαρακτηριστικό ότι οι εξαγωγές της Τουρκίας στη Σενεγάλη, για παράδειγμα, την περίοδο Ιανουαρίου- Οκτωβρίου 2012 διαμορφώθηκαν στα 109 εκατομμύρια δολάρια, μειωμένες σε σχέση με τα 116 εκατομμύρια δολάρια της αντίστοιχης περσινής περιόδου.

Η Τουρκία έχει ανοίξει πρεσβείες σε 19 αφρικανικές χώρες την τελευταία τριετία, αυξάνοντας σε 31 τις διπλωματικές της αποστολές στην αφρικανική ήπειρο.

Σύμφωνα δε με τον Τούρκο πρωθυπουργό, στόχος είναι οι τουρκικές πρεσβείες στην Αφρική να αυξηθούν σε 34 μέσα στους επόμενους μήνες.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.