ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Έτσι εξηγείται το σπίτι του Βολταίρου...

Βαρυσήμαντη ομιλία του Ερντογάν στην συνεδρίαση της αμυντικής επιτροπής

Βαρυσήμαντη ομιλία του Ερντογάν στην συνεδρίαση της αμυντικής επιτροπής

Κεντρικό θέμα της ημερήσιας διάταξης της συνεδρίασης της Ανώτατης Επιτροπής Επιστήμης και Τεχνολογίας που συγκλήθηκε χθες υπό την προεδρία του Τούρκου  πρωθυπουργού Recep Tayyip Erdoğan , ήταν η αμυντική βιομηχανία αναφέρει ο τουρκικός τύπος.

Ο Ερντογάν  τόνισε πως δεν μπορεί να έχει δικαίωμα λόγου ούτε στην περιοχή της αλλά και ούτε σε όλο τον  κόσμο μια χώρα που στερείται υψηλής τεχνολογίας και δικής της αμυντικής βιομηχανίας.

 «Αυτό είναι ένα σώμα όπου λαμβάνονται κρίσιμες αποφάσεις αναφορικά με το μέλλον της Τουρκίας. Ανεξάρτητα από το φόρτο των καθημερινών εξελίξεων, η επιστήμη και τεχνολογία πάντα είχαν προτεραιότητα για μας» τόνισε ο πρωθυπουργός της Τουρκίας, στην 25η συνεδρίαση της Ανώτατης Επιτροπής Επιστήμης και Τεχνολογίας.

 Ο  Erdoğan σημείωσε πως ο στόχος της Τουρκίας  για το 2023 είναι να εισέλθει  μεταξύ των σημαντικότερων χωρών παγκοσμίως στον τομέα τεχνολογίας και των καινοτομιών όπως άλλωστε σε όλους τους άλλους τομείς.

 Ο Τούρκος πρωθυπουργός στην ομιλία που εκφώνησε στο πλαίσιο της συνεδρίασης έκανε εκτενή αναφορά στο θέμα της αμυντικής βιομηχανίας δηλώνοντας ότι  : «Δεν μπορεί να έχει δικαίωμα λόγου στην περιοχή της ή ανά την υφήλιο μια χώρα που δεν μπορεί να κατασκευάσει τα δικά της άρματα μάχης, πυροβόλα, όπλα, πολεμικά αεροσκάφη, ελικόπτερα και πυραύλους, μέσω της δικής της αμυντικής βιομηχανίας η οποία πρέπει να στηρίζεται στην  υψηλή τεχνολογία. Η σημασία που δίνουμε εμείς στην αμυντική βιομηχανία είναι μεγάλη αλλά παράλληλα δεν σημαίνει ότι επιθυμούμε κανενός είδους σύρραξη. Αντιθέτως οι προσπάθειες  αυτές είναι αποτέλεσμα της αποφασιστικότητας μας για τη διατήρηση της ειρήνης και σταθερότητας στην περιοχή μας και ανά τον κόσμο. Μένει μόνο στα λόγια ο ισχυρισμός περί «ήπιας δύναμης» όταν αυτή δεν υποστηρίζεται και με αποτρεπτική δύναμη» κατέληξε ο  Ρ. Ερντογάν.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.