Υποστηρίζουν οι ΗΠΑ τις συνομιλίες Τουρκίας-PKK

Υποστηρίζουν οι ΗΠΑ τις συνομιλίες Τουρκίας-PKK

Θετική χαρακτηρίζεται από το Στέιτ Ντιπάρτμεντ, η πρόοδος στις διαπραγματεύσεις μεταξύ της τουρκικής κυβέρνησης και του έγκλειστου ηγέτη του PKK Αμπντουλάχ Οτσαλάν ο οποίος βρίσκεται κρατούμενος σε φυλακή στο νησί Ιμραλί.

 Σύμφωνα με δηλώσεις της εκπροσώπου τύπου του Στέιτ Ντιπάρτμεντ Βικτώρια Νούλαντ, οι ΗΠΑ ενθαρρύνουν τις συνομιλίες και θεωρούν ότι είναι μια θετική εξέλιξη.

«Ενθαρρύνουμε την Τουρκία να χειριστεί το ζήτημα της εγχώριας τρομοκρατίας, με έναρξη επαφών με τους κούρδους και άλλες ,μεγάλες κοινότητες ώστε να εξετάσουν το πρόβλημα από διαφορετικές οπτικές γωνίες με τρόπο που θα βοηθήσει στην καλύτερη κατανόηση του» ανέφερε χαρακτηριστικά.

Όταν ρωτήθηκε σχετικά με το αν η τουρκική κυβέρνηση έχει ζητήσει τη συνδρομή των ΗΠΑ σχετικά με τη διεξαγωγή διαπραγματεύσεων με το PKK, η εκπρόσωπος του Στέιτ Ντιπάρτμεντ ανέφερε ότι η Άγκυρα «κρατάει ενήμερες τις ΗΠΑ για όλες τις εξελίξεις».

Συγκεκριμένα τονίστηκε ότι Ηνωμένες Πολιτείες και Τουρκία μάχονται από κοινού εναντίον του PKK ενώ η Ουάσιγκτον διατηρεί άμεσο ενδιαφέρον όποτε υπάρχουν εξελίξεις γύρω από το ζήτημα αυτό.

Επίσης η Νούλαντ τόνισε ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες είναι «ανοιχτές» σε αιτήματα της τουρκικής κυβέρνησης για υποστήριξη στις διαπραγματεύσεις που διεξάγονται με το PKK.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.