ΚΛΕΙΣΙΜΟ
«Χουντικό» το σύνθημα «Πατρίς, Θρησκεία, Οικογένεια» λέει ο Κασσελάκης. Και το(ν) χειροκροτούσαν...

Ερντογάν κατά Τραμπ: «Δεν θα επιτρέψω ποτέ να νομιμοποιηθεί η κατάληψη των Υψιπέδων του Γκολάν»

Ερντογάν κατά Τραμπ: «Δεν θα επιτρέψω ποτέ να νομιμοποιηθεί η κατάληψη των Υψιπέδων του Γκολάν»

Ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν απάντησε στον Ντόναλντ Τραμπ αναφορικά με την αναγνώριση της ισραηλινής κυριαρχίας στα συριακά Υψίπεδα του Γκολάν.

Οργισμένη ήταν η απάντηση του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν στην ανακοίνωση του Τραμπ μέσω Twitter ότι οι ΗΠΑ «μετά από 52 χρόνια ήρθε η στιγμή να αναγνωρίσουν πλήρως την κυριαρχία του Ισραήλ στα Υψίπεδα του Γκολάν, που είναι κρίσιμης στρατηγικής σημασίας και ασφαλείας για το Κράτος του Ισραήλ και για την Περιφερειακή Σταθερότητα!»

«Δεν θα επιτρέψω ποτέ να νομιμοποιηθεί η κατάληψη των Υψιπέδων του Γκολάν» είπε το πρωί της Παρασκευής ο πρόεδρος της Τουρκίας μιλώντας στη σύνοδο του Οργανισμού Ισλαμικής Συνεργασίας.

Το στίγμα της Τουρκίας είχε δώσει από την Πέμπτη ο υπουργός Εξωτερικών της Τουρκίας Μεβλούτ Τσαβούσογλου γράφοντας στο Twitter ότι «οι προσπάθειες των ΗΠΑ να νομιμοποιήσουν τις ενέργειες του Ισραήλ σε βάρος του διεθνούς δικαίου θα οδηγήσουν σε περισσότερη βία και πόνο στην περιοχή».

Πριν δύο εβδομάδες, στην ετήσια έκθεσή του για τα ανθρώπινα δικαιώματα, το Στέιτ Ντιπάρτμεντ για πρώτη φορά δεν χαρακτήρισε τα συριακά Υψίπεδα του Γκολάν περιοχή «κατεχόμενη από το Ισραήλ», αλλά μια περιοχή «ελεγχόμενη από το Ισραήλ».

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Η ανάρτηση του Ντόναλντ Τραμπ έγινε λίγες ημέρες πριν τη συνάντηση (25 Μαρτίου) που θα έχει με τον Ισραηλινό πρωθυπουργό Μπενιαμίν Νετανιάχου στον Λευκό Οίκο, με βασικό αντικείμενο της ατζέντας τους, την κατάσταση στη Μέση Ανατολή.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.