ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Έτσι εξηγείται το σπίτι του Βολταίρου...

Εμπλοκή στο πρόγραμμα υποβρυχίων του ΤDK;

Εμπλοκή στο πρόγραμμα υποβρυχίων του ΤDK;

Σύμφωνα με χθεσινά δημοσιεύματα του τουρκικών μέσων (aksam) οι διαπραγματεύσεις της Άγκυρας με τα γερμανικά ναυπηγεία HDW αναφορικά με την απόκτηση νέων υποβρυχίων έχει μπλοκαριστεί.

Σύμφωνα με χθεσινά δημοσιεύματα του τουρκικών μέσων (aksam) οι διαπραγματεύσεις της Άγκυρας με τα γερμανικά ναυπηγεία HDW αναφορικά με την απόκτηση νέων υποβρυχίων έχει μπλοκαριστεί.

Οι πληροφορίες από την Τουρκία αναφέρουν πως οι έως τώρα διαπραγματεύσεις για την κατασκευή έξι υποβρυχίων U 214, με τεχνολογία AIP, για λογαριασμό του Ναυτικού της Τουρκίας, έχουν βρεθεί σε αδιέξοδο. Ο λόγος είναι πως η Άγκυρα διαπίστωσε πως τα ναυπηγεία δεν έχουν λάβει καμία άδεια, για την ώρα βέβαια, από την κυβέρνηση της χώρας να αποδεσμεύσουν κρίσιμες τεχνολογίες για την Άγκυρα. Είναι χαρακτηριστικό πως οι Τούρκοι ισχυρίζονται πως τα ναυπηγεία «έδειναν υποσχέσεις χωρίς καμία υποστήριξη από το επίσημο γερμανικό κράτος».

Το πρόβλημα φαίνεται να εστιάζεται στην άδεια αποδέσμευσης των πηγαίων κωδίκων οι οποίοι όμως και αποτελούν ένα πολύ σημαντικό μέρος της όλη διαπραγμάτευσης.

Υπενθυμίζεται πως αντιπροσωπία από την Τουρκία επισκέφθηκε πριν λίγες μέρες το Κίελο, όπου κατά τα φαινόμενα ξεναγήθηκε και σε ένα υποβρύχιο του Ναυτικού της Πορτογαλίας, το οποίο βέβαια δεν είναι του τύπου U 214 αλλά Type 209/1400 AIP.

Τμήμα ειδήσεων www.defencenet.gr 

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.