Έκθεση αμυντικού υλικού IDEF ’09 στην Κωνσταντινούπολη

Έκθεση αμυντικού υλικού IDEF ’09 στην Κωνσταντινούπολη

Η ένατη τετραήμερη έκθεση αμυντικού υλικού International Defense Industry Fair (IDEF’09), που πρόκειται να ξεκινήσει αύριο στην Κωνσταντινούπολη, θα φιλοξενήσει ανώτατους αξιωματούχους από τον χώρο της άμυνας από 14 αφρικανικές χώρες για πρώτη φορά. Η ένατη τετραήμερη έκθεση αμυντικού υλικού International Defense Industry Fair (IDEF’09), που πρόκειται να ξεκινήσει αύριο στην Κωνσταντινούπολη, θα φιλοξενήσει ανώτατους αξιωματούχους από τον χώρο της άμυνας από 14 αφρικανικές χώρες για πρώτη φορά.

Συγκεκριμένα, υπουργοί Άμυνας από 14 αφρικανικές χώρες, ανάμεσα στις οποίες η Αιθιοπία, η Γκάμπια, η Τανζανία και η Ουγκάντα, θα είναι παρόντες στην έκθεση, όπου δεν αναμένεται να παραβρεθεί ούτε ένας ανώτατος Αμερικανός αξιωματούχος.

Από την άλλη πλευρά, το αντίστοιχο επίπεδο συμμετοχής από ευρωπαϊκές θα είναι ιδιαίτερα χαμηλό. Ωστόσο, τα περίπτερα της έκθεσης που θα παρουσιάζουν οπλικά συστήματα προηγμένης τεχνολογίας, θα ανήκουν παρόλαυτά σε Ευρωπαίους ή Αμερικανούς κατασκευαστές. Ωστόσο, εξέχουσες αμερικανικές εταιρείες, όπως η Lockheed Martin και η Boeing θα παρουσιάσουν τα προϊόντα τους στην έκθεση.

Η Ρωσία, η οποίο μποϋκόταρε την προηγούμενη έκθεση IDEF που διεξήχθη το 2007 στην Άγκυρα, θα συμμετάσχει αυτή τη φορά και μάλιστα σε ανώτατο επίπεδο, με τους δυο Ρώσους υφυπουργούς Άμυνας να ταξιδεύουν στην Τουρκία για την έκθεση, σύμφωνα τουλάχιστον με την λίστα επισκεπτών που έχει δημοσιευθεί στην ιστοσελίδα της έκθεσης.

Το Ισραήλ, το οποίο η Τουρκία έχει προσεταιρισθεί σε μεγάλες συμφωνίες προμηθειών και συνεργασιών, θα συμμετάσχει στην έκθεση σε επίπεδο κρατικής υπηρεσίας αμυντικών προμηθειών.

Επίσης για πρώτη φορά, θα εκπροσωπηθούν σε τουρκική έκθεση αμυντικού υλικού η Συρία και το Ιράκ, αφού οι υπουργοί Άμυνας των δυο αυτών χωρών θα επισκεφθούν την έκθεση.

Η έκθεση φέτος θα διεξαχθεί στην Κωνσταντινούπολη, στο προάστιο του Μπουγιούκ Τσεκμετσέ κυρίως λόγω έλλειψης χώρου στην Άγκυρα. Η έκθεση διοργανώνεται από το Ίδρυμα για την Ενίσχυση των τουρκικών Ενόπλων Δυνάμεων (TSKGV) και την εταιρεία TÜYAP.

Τμήμα ειδήσεων www.defencenet.gr

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Μπορείτε να σχολιάσετε την παραπάνω είδηση και να ανταλλάξετε απόψεις με άλλους αναγνώστες στο forum του defencenet.gr ακολουθώντας τον εξής σύνδεσμο:

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.