Τουρκική αμυντική βιομηχανία εναντίον οικονομικής κρίσης

Τουρκική αμυντική βιομηχανία εναντίον οικονομικής κρίσης

Σύμφωνα με τον υφυπουργό Αμυντικής Βιομηχανίας της Τουρκίας Μουράτ Μπαγιάρ, ο συγκεκριμένος  τομέας στην χώρα του ίσως και να μην επηρεαστεί από την συνεχιζόμενη παγκόσμια οικονομική κρίση.

Σύμφωνα με τον υφυπουργό Αμυντικής Βιομηχανίας της Τουρκίας Μουράτ Μπαγιάρ, ο συγκεκριμένος τομέας στην χώρα του ίσως και να μην επηρεαστεί από την συνεχιζόμενη παγκόσμια οικονομική κρίση.

Ο Τούρκος αξιωματούχος έκανε την συγκεκριμένη δήλωση παρά το γεγονός πως η κρίση έχει επηρεάσει τόσο πολύ την τουρκική οικονομία και κοινωνία ώστε το επίπεδο της ανεργίας να έχει αγγίξει το ποσοστό του 15%! Μέχρι στιγμής, σύμφωνα με τον Μ. Μπαγιάρ, τα εξοπλιστικά προγράμματα της χώρας εκτελούνται κανονικά. Ο Τούρκος υφυπουργός, όχι άδικα, δήλωσε πως τα εξοπλιστικά προγράμματα επειδή έχουν να κάνουν με την εθνική βιομηχανία, εν πολλοίς, με αποτέλεσμα να προσφέρουν εργασία στους Τούρκους αλλά και οι επενδύσεις που γίνονται δεν πηγαίνουν, εξ ολοκλήρου στο εξωτερικό.

Σύμφωνα με εκτιμήσεις η Άγκυρα, παρά τα επίσημα στοιχεία, τα οποία δεν περιλαμβάνουν τα εξοπλιστικά προγράμματα της ακτοφυλακής ή της στρατοχωροφυλακής στον αμυντικό προϋπολογισμό για παράδειγμα, υπολογίζεται πως ξοδεύει περί τα 5 δισ. δολάρια ετησίως για την απόκτηση νέου υλικού. 

Τμήμα ειδήσεων www.defencenet.gr     

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.