ΚΛΕΙΣΙΜΟ
«Χουντικό» το σύνθημα «Πατρίς, Θρησκεία, Οικογένεια» λέει ο Κασσελάκης. Και το(ν) χειροκροτούσαν...

IDEF ’09: Συνεργασία Τουρκίας-Γερμανίας στον αμυντικό τομέα

IDEF ’09: Συνεργασία Τουρκίας-Γερμανίας στον αμυντικό τομέα

Η Τουρκία και η Γερμανία υπέγραψαν μια συμφωνία στο πλαίσιο της διεθνούς έκθεσης αμυντικού υλικού IDEF ’09 για…. Η Τουρκία και η Γερμανία υπέγραψαν μια συμφωνία στο πλαίσιο της διεθνούς έκθεσης αμυντικού υλικού IDEF ’09 για την συνεργασία στην έρευνα, ανάπτυξη, παραγωγή, προμήθεια, υποστήριξη, εκπαίδευση και βιομηχανική συνεργασία σε αμυντικά συστήματα.

Η συμφωνία αυτή θα θέσει τα θεμέλια για την στρατηγική συνεργασία των δυο χωρών στον αμυντικό τομέα, σύμφωνα με ανακοίνωση που εξέδωσε η γερμανική πρεσβεία στην Άγκυρα.

Πρόθεση της Τουρκίας πίσω από αυτήν την συμφωνία, είναι να σφυρηλατήσει μια συνεργασία με την Γερμανία στην παραγωγή στρατηγικών αεροχημάτων αναγνώρισης  που θα μπορούν να πετάξουν σε υψόμετρα άνω των 30.000 ποδών και θα έχουν μακρά εμβέλεια.

Η γερμανική κοινοπραξία EADS και η Γαλλία αναπτύσσουν αυτήν την στιγμή τέτοια συστήματα.

Η συμφωνία θα ανοίξει τον δρόμο για την τουρκο-γερμανική συνεργασία στην παραγωγή τυποποιημένων παρεμβολέων για μαχητικά αεροσκάφη, που παρεμποδίζουν τον εντοπισμό τους από ραντάρ εχθρικών μαχητικών αεροσκαφών.

Ωστόσο, μόνο η Υποδιεύθυνση Αμυντικής Βιομηχανίας (SSM) φέρεται να υποστηρίζει το τελευταίο ενδεχόμενο, η δε τουρκική Αεροπορία δεν δείχνει να ενδιαφέρεται για συνεργασία με την Γερμανία στον συγκεκριμένο τομέα.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Τμήμα ειδήσεων www.defencenet.gr

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.