ΚΛΕΙΣΙΜΟ
«Η Ευρώπη θέλει Κυριάκο και Ούρσουλα» ανέκραξε ο Σχοινάς! - Και «Pfizer»;

Πρόγραμμα στρατολόγησης για τον τουρκικό Στρατό

Πρόγραμμα στρατολόγησης για τον τουρκικό Στρατό

Οι τουρκικές Ένοπλες Δυνάμεις ετοιμάζονται να υιοθετήσουν ένα νέο σύστημα στρατολόγησης προκειμένου να προσελκύσουν το ενδιαφέρον υποψηφίων για να υπηρετήσουν ως επαγγελματίες στρατιώτες.

Η προσπάθεια αυτή γίνεται υπό το πρίσμα μαζικών παραιτήσεων που έχει παρατηρηθεί τα τελευταία χρόνια το οποίο όμως δεν μπορεί να εξισορροπηθεί από τη στρατολόγηση νέων στελεχών δημιουργώντας σταδιακά ένα μεγάλο κενό στα επιθυμητά ποσοστά επάνδρωσης.

Προκειμένου να καταστήσει πιο ελκυστική τη προσέλευση υποψηφίων, ο τουρκικός Στρατός επεξεργάζεται ένα πρόγραμμα βασισμένο σε κίνητρα αντίστοιχα με το μοντέλο που χρησιμοποιεί και ο αμερικανικός Στρατός.

Συγκεκριμένα εξετάζεται ‘ένα πλάνο καριέρας για επαγγελματίες στρατιώτες που θα έχουν ενεργό ρόλο στις επιχειρήσεις εναντίον της «τρομοκρατίας» (δηλαδή μάχες εναντίον μαχητών του PKK) και εν συνεχεία θα μπορούν εφόσον περάσουν εξετάσεις να προαχθούν στο βαθμό του Αρχιλοχία. Όσοι συμπληρώσουν την ηλικία των 35 θα μπορούν να γίνουν εκπαιδευτές παραμένοντας σε υπηρεσία μέχρι τα 45 έτη.

Επίσης καταβάλλονται προσπάθειες να βελτιωθούν τα δικαιώματα και οι συνθήκες διαβίωσης του προσωπικού που αποτελεί από τους βασικούς λόγους αποχώρησης χαμηλόβαθμων στελεχών σε συνδυασμό με αύξηση αποδοχών που θα φτάσει τις 3.000 λίρες Τουρκίας δηλαδή 1332 ευρώ και σε αυτά συμπεριλαμβάνεται η αμοιβή για την εμπλοκή του προσωπικού σε μάχες. Στο τέλος του χρόνου οι επαγγελματίες στρατιώτες θα λάβουν και ένα επιπλέον επίδομα το οποίο υπολογίζεται στα 3000 ευρώ.

Πάρα το γεγονός ότι οι επαγγελματίες δεν φαίνονται να επιδιώκουν την υπογραφή συμβολαίου τα κενά στον τουρκικό Στρατό, παραμένουν αφού οι  κληρωτοί δεν συμμετέχουν σε επιχειρήσεις κατά του PKK μετά από απόφαση που έχει ληφθεί. 

Σύμφωνα με τον τουρκικό τύπο μόνο 1500 στρατιώτες έχουν επιλεχτεί και υπογράψει συμβόλαιο με τον τουρκικό Στρατό έναντι στόχου για μία δύναμη 50.000 ανδρών.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr     

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.