ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Πώς μπορεί να ξεφτιλίσεις στην Ελλάδα και τις πιο ιερές έννοιες: Βάζεις τον Αυτιά να ανακράξει «Πατρίδα, Θρησκεία, Οικογένεια»!

1400 νέα τεθωρακισμένα οχήματα για τον Στρατό της Τουρκίας

1400 νέα τεθωρακισμένα οχήματα για τον Στρατό της Τουρκίας

Με έναν νέο μεγάλο αριθμό τεθωρακισμένων οχημάτων αναμένεται πολύ σύντομα να εξοπλισθούν οι χερσαίες δυνάμεις των Ενόπλων Δυνάμεων της Τουρκίας.

Με έναν νέο μεγάλο αριθμό τεθωρακισμένων οχημάτων αναμένεται πολύ σύντομα να εξοπλισθούν οι χερσαίες δυνάμεις των Ενόπλων Δυνάμεων της Τουρκίας.

Πιο συγκεκριμένα οι τουρκικές εταιρείας παραγωγής αμυντικού υλικού FNSS, HEMA και ΟΤΟCAR έχουν ήδη καταθέσει τις προτάσεις τους στις αρμόδιες υπηρεσίες της κυβέρνησης, δηλαδή στο υφυπουργείο Αμυντικής Βιομηχανίας, για την κατασκευή οχημάτων ειδικών αποστολών καθώς και οχημάτων μεταφοράς οπλικών συστημάτων.

Η πρώτη κατηγορία περιλαμβάνει ένα πρόγραμμα κατασκευής 336 τεθωρακισμένων οχημάτων ενώ ο προβλεπόμενος αριθμός για την δεύτερη κατηγορία, τα οχήματα μεταφοράς όπλων, είναι μεγαλύτερος και αγγίζει τα 1075 οχήματα.

Από τα 336 τεθωρακισμένα οχήματα ειδικών αποστολών τα 108 προβλέπεται να φέρουν αισθητήρες ανίχνευσης, τα 36 θα είναι εξοπλισμένα με ραντάρ, τα 54 θα φέρουν συστήματα ελέγχου και διοίκησης, τα 30 θα είναι προσαρμοσμένα σε ρόλους αναγνώρισης και επιτήρησης, ενώ άλλα 108 οχήματα θα χρησιμοποιούνται σε αποστολές υποστήριξης.

Αναφορικά με τα 1075 οχήματα μεταφοράς οπλισμού, τα 229 θα φέρουν συστήματα εκτόξευσης ρουκετών, τα 152 σχεδιάζεται να φέρουν ένα αντιαρματικό όπλο μέσου βεληνεκούς, τα 344 θα διαθέτουν τον αντιαρματικό εκτοξευτή ΜΙΛΑΝ ενώ τα 350 θα φέρουν ΤΟW. Υπενθυμίζεται πως ο τουρκικός Στρατός διαθέτει περί τα 392 συστήματα MILAN, με διόπτρες νυχτερινής σκόπευσης ΜΙRA, καθώς και 365 αντιαρματικά συστήματα ΤΟW I/II τα οποία θα μπορούσαν να τοποθετηθούν στα νέα οχήματα. Επιπροσθέτως, άλλα 48 συστήματα TOW έχουν ενσωματωθεί σε τεθωρακισμένα οχήματα YPR-765 ATV. Bέβαια με τις κατοχικές δυνάμεις στην Κύπρο υπηρετούν και 72 συστήματα Koncurs-M, τα οποία αποκτήθηκαν το 1998 από την Σλοβακία.   

 

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

To όλο χρηματοδοτικό πρόγραμμα για την παραγωγή των περίπου 1400 νέων οχημάτων προβλέπεται να εξασφαλιστεί από τα κονδύλια του ταμείου αμυντικής βιομηχανίας.

Tμήμα ειδήσεων www.defencenet.gr 

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.