ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Άρση ασυλίας Κ.Βελόπουλου, χειροπέδες για κακούργημα σε Κ.Φλώρο κατά τα λοιπά ο Β.Πούτιν είναι «αυταρχικός»!

Γραμμή παραγωγής της AgustaWestland για το Τ129

Γραμμή παραγωγής της AgustaWestland για το Τ129

Η ιταλική AgustaWestland προχώρησε στα εγκαίνια της νέας της εγκατάστασης η οποία θα αφιερωθεί αποκλειστικά στην εξέλιξη του τουρκικού προγράμματος του Επιθετικού και Τακτικού Αναγνωριστικού Ελικοπτέρου (ΑΤΑΚ) Τ 129.

Η ιταλική AgustaWestland προχώρησε στα εγκαίνια της νέας της εγκατάστασης η οποία θα αφιερωθεί αποκλειστικά στην εξέλιξη του τουρκικού προγράμματος του Επιθετικού και Τακτικού Αναγνωριστικού Ελικοπτέρου (ΑΤΑΚ) Τ 129.

Η νέα εγκατάσταση της ιταλικής εταιρίας βγρίσκεται στην Κασίνα Κόστα της Ιταλίας. Σύμφωνα με ανακοίνωση της εταιρίας το τουρκικό πρόγραμμα εξελίσσεται κανονικά και σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμα. Σύμφωνα με τον σχεδιασμό έχει ήδη ολοκληρωθεί η διαδικασία ανασκόπησης των απαιτήσεων του εν λόγω συστήματος (Ιανουάριος 2009) ενώ αυτή τη στιγμή βρίσκεται σε εξέλιξη η προκαταρτική ανασκόπιση της σχεδίασης. Σύμφωνα δε με την εταιρία, το όλο πρόγραμμα βρίσκεται εντός των προβλέψεων του προϋπολογισμού του.

Κατά την διάρκεια της επίσημης τελετής παρευρέθηκαν Τούρκοι και Ιταλοί αξιωματούχοι. Από την πλευρά της Άγκυρας υπήρχαν εκπρόσωποι της τουρκικής γραμματείας αμυντικής βιομηχανίας (SSM), της διοίκησης των τουρκικών χερσαίων δυνάμεων και του τουρκικού Γενικού Επιτελείου, καθώς και αντιπροσωπείες των εμπλεκόμενων εταιρειών, δηλαδή της Τουρκικής Αεροδιαστημικής Βιομηχανίας (TAI) και της Aselsan.

Υπενθυμίζεται πως η αρχική πρόβλεψη του προγράμματος απόκτησης των T 129 Mangusta, προβλέπει την απόκτηση 50 συστημάτων με τον αριθμό να αγγίζει περίπου τα 100 σε δεύτερη φάση.

Το σύστημα αναμένεται να ολοκληρώνει μία σειρά συστημάτων, εργασία την οποία θα ανλάβει η εγχώρια βιομηχανία και κυρίως η Aselsan, η Roketsan και η ΤΑΙ. Μεταξύ άλλων προβλέπεται η ανάπτυξη υπολογιστή μάχης, ηλεκτρονικών πτήσης, πρόσθετης θωράκισης σε κρίσιμα σημεία, σύστημα ηλεκτρονικού πολέμου, σκοπευτικού επί κράνους, χιλιοστομετρικού ραντάρ, αντιαρματικού πυραύλου μεγάλου βεληνεκούς  καθώς και ρουκετών κατευθυνόμενες με ακτίνες λέιζερ.

Τμήμα ειδήσεων www.defencenet.gr     

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.