Η Τουρκία ξεχρέωσε το ΔΝΤ και το αποχαιρετά

Η Τουρκία ξεχρέωσε  το ΔΝΤ και το αποχαιρετά

Η Τουρκία βγαίνει οριστικά από την στενωπό του ΔΝΤ και θα αποπληρώσει το τελευταίο μέρος του χρέους της τον ερχόμενο Μάιο, δήλωσε ο πρωθυπουργός της χώρας  Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογά: «Πληρώνουμε και πληρώνουμε εδώ και καιρό… αυτή τη στιγμή το χρέος μας ανέρχεται στα 860 εκατ. δολάρια (643 εκατ. ευρώ). Όταν αποπληρώσουμε και το τελευταίο μέρος του χρέους, το Μάιο, θα έχουμε μηδενίσει το χρέος», δήλωσε μιλώντας σε τηλεοπτικό μέσο.

Η κυβέρνηση του ισλαμικού κόμματος Δικαιοσύνη και Ανάπτυξη, ανέλαβε χρέος 23,5 δισ. δολάρια προς το ΔΝΤ όταν ήρθε στην εξουσία το 2002. Η αποπληρωμή του χρέους θα σημάνει μια «νέα εποχή» για την Τουρκία όπως δήλωσε ο υπουργός Οικονομικών της Τουρκίας Μεχμέτ Σιμτσέκ.

Το 2008 η Άγκυρα ολοκλήρωσε την τελευταία της συμφωνία με το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο και αρνήθηκε να λάβει νέα βοήθεια για το 2010 έπειτα από δύο χρόνια διαπραγματεύσεων.

Αξίζει να σημειωθεί πω η τουρκική οικονομία από το 2011 έχει πάψει να αναπτύσσεται με τους ρυθμούς που επιθυμούσε η ισλαμική κυβέρνηση παρά το γεγονός πως το 2014 προβλέπεται ανάπτυξη 5%.   

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.