ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Πώς μπορεί να ξεφτιλίσεις στην Ελλάδα και τις πιο ιερές έννοιες: Βάζεις τον Αυτιά να ανακράξει «Πατρίδα, Θρησκεία, Οικογένεια»!

Ξεκαθάρισμα λογαριασμών στις τουρκικές ΕΔ

Ξεκαθάρισμα λογαριασμών στις τουρκικές ΕΔ

Πριν από λίγες ώρες, τέσσερα υψηλόβαθμα στελέχη εν αποστρατεία του τουρκικού στρατού οδηγήθηκαν στις τουρκικές φυλακές. Οι φυλακίσεις τους ήρθαν στα πλαίσια της εκδίκασης του πραξικοπήματος του 1997. Οι τουρκικές διωκτικές αρχές πιστεύουν ότι οι φυλακισθέντες διαδραμάτισαν καθοριστικό ρόλο στο πραξικόπημα, το οποίο απομάκρυνε το συντηρητικό κόμμα του Νετζμεττίν Ερμπακάν από την εξουσία.

Την στιγμή που οι πρώην στρατηγοί και ναύαρχοι περνούν τις πύλες των τουρκικών φυλακών, η τουρκική αξιωματική αντιπολίτευση φέρνει στο πολιτικό προσκήνιο μια πολύ σημαντική πληροφορία. Σύμφωνα με τον βουλευτή του Ρεπουμπλικανικού Λαϊκού Κόμματος Ατίλλα Καρτ, την τελευταία περίοδο, διάφοροι φιλοκυβερνητικοί κύκλοι ασκούν έντονες πιέσεις σε στελέχη της πολεμικής αεροπορίας. Από ότι φαίνεται, οι φιλοκυβερνητικοί κύκλοι ασκούν πίεση σε 200 πιλότους και ζητούν από τους ίδιους την άμεση παραίτηση τους. Οι εν λόγω κύκλοι χρησιμοποιούν διάφορα στοιχεία από την προσωπική ζωή των πιλότων ως «μέσα εκβιασμού».

Σύμφωνα με πληροφορίες καταδεικνύεται ότι η πλειοψηφία των πιλότων, οι οποίοι δέχονται εκβιασμούς το τελευταίο διάστημα σταθμεύουν στην στρατιωτική βάση του Ικονίου. Η συγκεκριμένη βάση, μεταξύ άλλων, χρησιμοποιείται από τον τουρκικό στρατό για διάφορες επιχειρήσεις στο Αιγαίο και στην Ανατολική Μεσόγειο.

Εν τω μεταξύ ο αντίκτυπος της μεγάλης κρίσης στους κόλπους του τουρκικού στρατού έχει φτάσει ήδη και στα Κατεχόμενα. Συγκεκριμένα, διάφορα στελέχη των τουρκικών στρατευμάτων, τα οποία σταθμεύουν στο βόρειο κομμάτι της νήσου, εκφράζουν έντονο προβληματισμό για το μέλλον της στρατιωτικής καριέρας τους και εξετάζουν το ενδεχόμενο της παραίτησης τους .

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.