ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Συμφωνούμε με τον «γίγαντα» Βαγγέλη: Αλλά να πάνε πρώτα τα παιδιά του στην πρώτη γραμμή!

Τουρκική Αεροπορία : 280 στελέχη παραιτήθηκαν μετά από εκβιασμό ;

Τουρκική Αεροπορία : 280 στελέχη παραιτήθηκαν μετά από εκβιασμό ;

Όπως υποστηρίζει ο Atilla Kart, βουλευτής του Ρεπουμπλικανικού κόμματος (CHP), η Τουρκική αεροπορία διεξήγαγε έρευνα για την ιδιωτική ζωή ορισμένων εκ των στελεχών της. Κατά τον Kart ερευνήθηκαν λογαριασμοί που διατηρούσαν οι ένστολοι στο Facebook αλλά και το ηλεκτρονικό τους ταχυδρομείο.

Συγκεκριμένα 80 στελέχη της 3 πτέρυγας μάχης  AJÜ (Ικόνιο) και ακόμη 200 στελέχη από άλλες πτέρυγες, πέρασαν από “ανάκριση”. Οι ερωτήσεις αφορούσαν την προσωπική τους ζωή, ενώ σε αρκετούς από αυτούς τους επιδείχθηκαν βιντεοσκοπημένες λήψεις από την καθημερινότητά τους και προσωπικές τους στιγμές. Όπως αποκαλύπτει ο Kart, από αυτά τα στελέχη ζητήθηκε εκβιαστικά να παραιτηθούν μέχρι τις 28 Φεβρουαρίου (καταληκτική ημερομηνία υποβολής εγγράφων απόλυσης). Αρκετοί για να προστατεύσουν την προσωπικότητα τους και τις οικογένειες τους αναγκάσθηκαν να εγκαταλείψουν την υπηρεσία.

Όπως υποστηρίζουν ορισμένοι, το “κράτος” του Ερντογάν προσπαθεί να αποκτήσει επιρροή στο στράτευμα με απειλές, παρακολουθήσεις, εκβιασμούς και διακρίσεις.

Αρκεί μια φωτογραφία για να “κάψει” ένα αξιωματικό

Ένα μικρό δείγμα από το υλικό, που κυκλοφορεί στο διαδίκτυο, τις φωτογραφίες και τα βίντεο συνοδεύουν και τα ατομικά στοιχεία των αξιωματικών. Πιθανότατα κάτι ανάλογο αντίκρισαν και οι ανακρινόμενοι.

Επειδή τα παραπάνω μάλλον φαίνονται εξωπραγματικά, ενδεικτικό είναι τα παρακάτω περιστατικά :

 Η  Υποσμηναγός Nazlıgül Dastanoğlu και ο Υποσμηναγός S.S. (χειριστής;) αποτάχθηκαν από την “ένδοξη” Τουρκική αεροπορία εξαιτίας ανήθικης συμπεριφοράς και απειθαρχίας.

Ορισμένες ερωτήσεις που της έκαναν κατα την “ανάκριση” οι ανώτεροι της :

Γιατί παντρεύτηκες ; Γιατί χώρισες; Γιατί έχεις την επιμέλεια του παιδιού; Γιατί ο Αρίφ σου στέλνει μηνύματα; Τι υπάρχει ανάμεσα σε σένα και τον Εβρέν;

Μετά από τα μαθήματα Εθνικής Ασφαλείας, γιατί συνομιλούσες με τους πολίτες εκπαιδευτές;

Αυτοί οι άνδρες γιατί σε έψαχναν; Τι έκανες μ’ αυτούς;  Γιατί μακιγιάρεσαι;

Η οικογένεια της Υποσμηναγού, έχει κινηθεί νομικά κατά των Τουρκικών ε.δ. για να καταλογιστούν ευθύνες όπου αναλογούν.

@ Hurriyet

Οι αντίστοιχες ερωτήσεις προς τον S.S. :

Έχεις κάνει ομαδικό sex; Εικονικό sex; Είσαι χρήστης ναρκωτικών ουσιών; Έχεις σεξουαλικές επαφές με τρανσέξουαλ;

Ο S.S. επίσης αποφάσισε να αυτοκτονήσει αλλά  τη τελευταία στιγμή έκανε πίσω.

Ομοίως, κινήθηκε νομικά καταγγέλλοντας τη διαδικασία που ακολουθήθηκε και τη παραβίαση της προσωπικής του ζωής. Ο δικηγόρος του,  Yasin Tekakça έχει ζητήσει εγγράφως το φάκελο που αφορά την  αποπομπή του πελάτη του από την αεροπορία δίχως να λάβει κάποια απάντηση.

Είναι αυτές οι συνθήκες, που επικρατούν στην ΤHK (εμείς επιμένουμε οι όποιες συγκρίσεις να γίνονται σε επίπεδο υλικών) και κάνουν τις Τουρκικές αερογραμμές να φαντάζουν το ιδανικό περιβάλλον εργασίας…

http://www.aviationlive.org

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.