ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Πώς μπορεί να ξεφτιλίσεις στην Ελλάδα και τις πιο ιερές έννοιες: Βάζεις τον Αυτιά να ανακράξει «Πατρίδα, Θρησκεία, Οικογένεια»!

Η τουρκική αμυντική βιομηχανία στην IDEX 2013

Η τουρκική αμυντική βιομηχανία στην IDEX 2013

Την ευκαιρία να προβάλει την αμυντική της βιομηχανία είχε η Τουρκία στην αμυντική έκθεση IDEX2013 που πραγματοποιείται στο Αμπού Ντάμπι καθώς τι συντριπτικό μέρος των υποψήφιων πελατών για τουρκικά συστήματα ξηράς θάλασσας και αέρος προέρχεται από τη Μέση και Άπω Ανατολή.

Όπως ήταν αναμενόμενο η προβολή εστιάστηκε ιδιαίτερα στο πρόγραμμα επιθετικών ελικοπτέρων Τ-129 ATAK, που θα συναρμολογηθούν από την TAI (9+30+20), και στο νέο άρμα μάχης ALTAY (έναρξη παραγωγής το 2017),

Σε χερσαία συστήματα προσφέρεται πλήθος σχεδίων για επιχειρήσεις επιτήρησης/αναγνώρησης/εσωτερικής ασφάλειας με τεθωρακισμένα οχήματα όπως το Kipri κατηγορίας MRAP της τουρκικής εταιρίας BMC (468 υπό παραγγελία για τον ΤΣ), τα οχήματα 4Χ4 τύπου ZPT AKREP (400 υπό παραγγελία για τον ΤΣ),τα τεθωρακισμένα 4Χ4 τύπου COBRA της εταιρίας OTKOAR,συστήματα πυρτοβολικού και τα οχήματα μεταφοράς επιθετικής αμφίβιας γέφυρας FAAUN Trackway για ζεύξη υδάτινων κωλυμάτων (40 έχουν παραδοθεί στον ΤΣ), ενώ υπάρχει μεγάλη ποικιλία φορητού οπλισμού όλων των κατηγοριών και διαμετρημάτων.

Στον ναυτικό τομέα κυριαρχεί η οικογένεια κορβετών MILGEM και οι φρεγάτες TF-2000, ενώ παρουσιάστηκαν σχέδια για πλοία υποστηρίξεως, αρματαγωγά, και προηγμένα περιπολικά/παράκτιας επιτήρησης για το τουρκικό Ναυτικό και την Ακοτφυλακή τα οποία προσφέρονται δυναμικά για εξαγωγές στη διεθνή αγορά.

Στον αεροπορικο τομέα κυριαρχεί το πρόγραμμα συμπαραγωγής του F-35 Lighting II, ενώ πρωταγωνιστούν τα μη επανδρωμένα αεροσκάφη UAV τύπου ANKA,κατευθυνόμενα όπλα αέρος επιφανείαςStand Off τύπου SOM για μαχητικά F-16 και F-4, προηγμένα ηλεκτρονικά συστημάτων επιτήρησης και σκόπευσης της ASELSAN,αλλά και τα συστήματα αντιαεροπορικής Άμυνας χαμηλού ύψους T-LALADMIS της Aslesan και Rocketsan (σήμερα υπό ανάπτυξη σε 3 εκδόσεις για αναβάθμιση της τουρκικής αεράμυνας).

Το σχετικό βίντεο που χρησιμοποιήθηκε στην έκθεση IDEX 2013 για την προβολή της τουρκικής βιομηχανίας, δίνει μια καλή άποψη για το εύρος των υπό ανάπτυξη προϊόντων στο χώρο της άμυνας που παράγονται στη γειτονική χώρα

Με μια ματιά καθίσταται άμεσα αντιληπτό το μέγεθος της εγχώριας τεχνολογικής ανάπτυξης αμυντικών συστημάτων στην Τουρκία, των μελλοντικών απειλών που θα αντιμετωπίσει η Ελλάδα, αλλά και των λυπηρών συγκρίσεων που δεν έχουν καμία σχέση με το «ισοπεδωμένο τοπίο» στην αντίστοιχη ελληνική αμυντική βιομηχανία..

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.