ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Συμφωνούμε με τον «γίγαντα» Βαγγέλη: Αλλά να πάνε πρώτα τα παιδιά του στην πρώτη γραμμή!

Νομοσχέδιο για να έλεγχο του τουρκικού Στρατού από τον Ερντογάν

Νομοσχέδιο για να έλεγχο του τουρκικού Στρατού από τον Ερντογάν

Η συνταγματική επιτροπή της τουρκικής εθνοσυνέλευσης, επεξεργάζεται σημαντικά νομοσχέδια προκειμένου να εξομαλυνθούν οι σχέσεις και των τεσσάρων πολιτικών κομμάτων που εκπροσωπούνται στην Βουλή. Ένα από τα νομοσχέδια, όπως τονίζεται σε άρθρο στην Hürriyet Daily News, είναι για «την εξομάλυνση των σχέσεων ανάμεσα στην πολιτική και τη στρατιωτική ηγεσία».

Όλα τα τουρκικά κόμματα πλέον, συμφωνούν να κάνουν ένα βήμα μπροστά, ώστε να διαβεβαιώσουν τον μεγαλύτερο έλεγχο της πολιτικής εξουσίας στις τουρκικές ένοπλες δυνάμεις, οι οποίες τελικά θα τεθούν υπό τον υπουργικό έλεγχο.

Το κυβερνών κόμμα «Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης» (AKP), το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης «Λαϊκό Ρεπουμπλικανικό» (CHP), το «Εθνικιστικό Κίνημα» (MHP), και το κόμμα «Ειρήνης και Δημοκρατίας» (BDP), συμφωνούν ότι πλέον, το Γενικό Επιτελείο των τουρκικών Ενόπλων Δυνάμεων, θα πρέπει να δίνει αναφορά στο υπουργείο Άμυνας. Επίσης, θα αφαιρεθούν αρμοδιότητες από το ως τώρα πανίσχυρο Συμβούλιο Εθνικής Ασφάλειας (MGK).

Ο αρχηγός του τουρκικού Γενικού Επιτελείου θα πρέπει να ενημερώνει τον πρωθυπουργό για την άσκηση των καθηκόντων του και η κυβέρνηση θα πρέπει να ενημερώνει την τουρκική εθνοσυνέλευση για τις προετοιμασίες των τουρκικών ενόπλων δυνάμεων, σε θέματα προετοιμασίας για την Άμυνα της χώρας.

Επίσης, ο αρχηγός του Γενικού Επιτελείου, θα διορίζεται από τον πρόεδρο της Τουρκίας μετά από πρόταση του υπουργικού Συμβουλίου.Για τους ευρωπαίους πολιτικούς αναλυτές, τα νομοσχέδια ομαλοποίησης των σχέσεων πολιτικής και στρατιωτικής εξουσίας στην Τουρκία, εντάσσονται στην ανανεωμένη «τουρκική επίθεση», με στόχο την ένταξη της χώρας στην Ευρωπαϊκή Ένωση.

Το γερμανικό περιοδικό «DER SPIEGEL» επισημαίνει την δήλωση του ευρωπαίου Επιτρόπου για θέματα ενέργειας Günther Oettinger ότι «Γερμανία και Γαλλία, κάποια ημέρα θα παρακαλούνε γονατιστές την Τουρκία να ενταχθεί στην ΕΕ».

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.