ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Άρση ασυλίας Κ.Βελόπουλου, χειροπέδες για κακούργημα σε Κ.Φλώρο κατά τα λοιπά ο Β.Πούτιν είναι «αυταρχικός»!

Κόλπα ιδιωτών στην πλάτη του κράτους, όταν οι τουρκικές βιομηχανίες σαρώνουν σε εξαγωγές

Κόλπα ιδιωτών στην πλάτη του κράτους, όταν οι τουρκικές βιομηχανίες σαρώνουν σε εξαγωγές

Σημαντικές εξαγωγικές επιτυχίες έχουν πετύχει τουρκικές βιομηχανίες αποδεικνύοντας ότι η μόνη λύση για την επιβίωση στο σύγχρονο επιχειρηματικό περιβάλλον, είναι η εξωστρέφεια, κάτι που ευτυχώς το έχουν καταλάβει και ορισμένες ιδιωτικές εταιρείες στην Ελλάδα, αλλά δυστυχώς όχι όλες: Στην ΕΛΒΟ περιμένουν ακόμα τα πάντα από το κράτος και τα κόλπα με τις “υπαίθριες εκθέσεις Hummer”, την παύση παράδοσης των LEO-2HEL κλπ καταδεικνύουν ότι στην Ελλάδα η σωστή ιδιωτική πρωτοβουλία είναι αυτή που στηρίζεται στο κράτος!

Σημαντικές εξαγωγικές επιτυχίες έχουν πετύχει τουρκικές βιομηχανίες αποδεικνύοντας ότι η μόνη λύση για την επιβίωση στο σύγχρονο επιχειρηματικό περιβάλλον, είναι η εξωστρέφεια, κάτι που ευτυχώς το έχουν καταλάβει και ορισμένες ιδιωτικές εταιρείες στην Ελλάδα, αλλά δυστυχώς όχι όλες: Στην ΕΛΒΟ περιμένουν ακόμα τα πάντα από το κράτος και τα κόλπα με τις “υπαίθριες εκθέσεις Hummer”, την παύση παράδοσης των LEO-2HEL κλπ καταδεικνύoυν ότι στην Ελλάδα η σωστή ιδιωτική πρωτοβουλία είναι αυτή που στηρίζεται στο κράτος!

Χαρακτηριστικό είναι ότι το 80% του έργου που είχε αναλάβει η ΕΛΒΟ για τα LEO2HEL, κατέληξε τελικά στην 100% ιδιωτικών συμφερόντων εταιρεία ΜΕΤΚΑ, ιδιοκτησίας του ίδιου επιχειρηματία που έχει το μάνατζμεντ της ΕΛΒΟ!

Από την άλλη πλευρά, η Roketsan πέτυχε εξαγωγές συστημάτων ρουκετών πυροβολικού των 107 χλστ. και 122 χλστ. σε Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, Μαλαισία, Αζερμπαϊτζάν και Σαουδική Αραβία, καθώς και τον πύραυλο πυροβολικού KASIRGA των 300 χλστ. σε μη κατονομαζόμενη χώρα της Μέσης Ανατολής.

Η MKEK πέτυχε εξαγωγή του Ρ/Κ πυροβόλου PANTER των 155 χλστ/52 διαμετρημάτων στο Πακιστάν.

Η Otokar έχει πετύχει πωλήσεις του οχήματος COBRA 4×4 WAV στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, το Μπαχρέην, την Γεωργία, Αλγερία, Σλοβενία και Παπούα Νέα Γουινέα, καθώς και το νέο 4×4 APC στο Ιράκ.

Η FNSS έχει πετύχει εξαγωγή των τεθωρακισμένων ACV-300 και ACV-S στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, την Μαλαισία, τις Φιλιππίνες και την Σαουδική Αραβία, ενώ έχει υπογράψει Μνημόνιο Κατανόησης και με την Ιορδανία για την πώληση οχημάτων ACV-S.

Η Havelsan έχει πουλήσει εξομοιωτές πυροβολικού και αεροσκαφών CN-235 στο Πακιστάν και τη Νότια Κορέα καθώς και συστήματα EHTES στο Πακιστάν, ενώ και η νοτιοκορεάτικη αρχή αμυντικών προμηθειών DAPA έχει υπογράψει Μνημόνιο Κατανόησης για την εξαγωγή του.

Η BMC έχει πουλήσει τακτικά τροχοφόρα οχήματα και φορτηγά στα Σκόπια, το Μπαγκλαντές και το Πακιστάν. Η Nurol Machinery έχει εξάγει το ΤΟΜΠ EJDER 6×6 στην Γεωργία.

Η TAI έχει εξασφαλίσει συμβόλαια αναβάθμισης δομής/ηλεκτρονικών για τα F-16 της Ιορδανίας και προσφάτως και του Πακιστάν.

H Yonca Onuk έχει πουλήσει ταχέα περιπολικά σκάφη MRTP 15 και MRTP 33 στο Πακιστάν, την Γεωργία, την Μαλαισία και τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, ενώ η εγχώρια κορβέτα Milgem φαίνεται ότι θα πετύχει μια εξαγωγική επιτυχία στο Πακιστάν, για 4 μονάδες…

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Τμήμα ειδήσεων www.defencenet.gr

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.