ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Πώς μπορεί να ξεφτιλίσεις στην Ελλάδα και τις πιο ιερές έννοιες: Βάζεις τον Αυτιά να ανακράξει «Πατρίδα, Θρησκεία, Οικογένεια»!

Στην Τουρκία ο επικεφαλής του Στέιτ Ντιπαρτμεντ

Στην Τουρκία ο επικεφαλής του Στέιτ Ντιπαρτμεντ

Οι εξελίξεις στη Συρία και τη Μέση Ανατολή θα αποτελέσουν το επίκεντρο της ατζέντας του αμερικανού υπουργού Εξωτερικών John Kerry στην επίσημη επίσκεψη που θα πραγματοποιήσει στην Τουρκία την 1η Μαρτίου.

Κατά τη διάρκεια της επίσκεψής του στη γειτονική χώρα ο επικεφαλής του Στέιτ Ντιπάρτμεντ θα συναντηθεί με τον ΥΠΕΞ της Τουρκίας Αχμέτ Νταβούτογλου, ο οποίος και θα τον ενημερώσει  με τη κατάσταση στη Συρία και τις απόψεις της Άγκυρας για το ποιες ενέργειες θα πρέπει να γίνουν για την επίλυση της κρίσης.

Η περιοδεία του επικεφαλής του Στειτ Ντιπαρτμεντ στην περιοχή επικεντρώνεται αποκλειστικά στην Τουρκία και προσπερνάει την χώρα μας φανερώνοντας έμμεσα ότι «παρακάμπτεται» η Ελλάδα από τους σχεδιασμούς των ΗΠΑ στην περιοχή.

Παράλληλα προκαλεί ερωτηματικά η «προσπέραση» της Αθήνας ως ενδιάμεσου σταθμού επίσκεψης του αμερικανού ΥΠΕΞ, ειδικά σε μια περίοδο που το ζήτημα της ΑΟΖ έχει κυρίαρχη θέση στις εξελίξεις στην περιοχή μεταβάλλοντας το στρατηγικό συσχετισμό όλων των χωρών – και ιδίως της Ελλάδας – στην ευρύτερη περιοχή της ΝΑ Μεσογείου.

 Νωρίτερα σε ανακοίνωση του Στέιτ Ντιπάρτμεντ αναφέρεται ότι ο Kerry θα συναντηθεί με τούρκους αξιωματούχους προκειμένου να συζητήσει τις αμερικανικές στρατηγικές προτεραιότητες στην περιοχή για την προώθηση της σταθερότητας και της ασφάλειας καθώς επίσης και να διερευνηθούν νέοι τομείς «εμβάθυνσης» της συνεργασίας των ΗΠΑ με την Τουρκία ιδίως στον τομέα της «αντιτρομοκρατίας»!

Εκτός του συριακού στη ατζέντα της επίσκεψης Kerry περιλαμβάνεται η συνεργασίας στους τομείς του εμπορίου, της οικονομίας της πολιτικής συνεργασίας καθώς επίσης οι εξελίξεις στο Αφγανιστάν, στα Βαλκάνια αλλά και την Κύπρο.

Επόμενοι σταθμοί της περιοδείας Kerry στη Μ. Ανατολή περιλαμβάνουν την Αίγυπτο, τα ΗΑΕ και το Κατάρ.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

TAGS:
ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.