Τουρκική βιομηχανία : ΑΝΚΑ και τυφέκιο “Mehmetçik”

Τουρκική βιομηχανία : ΑΝΚΑ και τυφέκιο “Mehmetçik”

«Η Τουρκική Αεροδιαστημική Βιομηχανία Α.Ε. (TAI TUSAŞ) θα ξεκινήσει μέσα σε ένα με δυο μήνες την παραγωγή του μη επανδρωμένου οχήματος Anka που σχεδιάστηκε εξ’ ολοκλήρου με εγχώριες δυνατότητες», είπε ο υφυπουργός Αμυντικής Βιομηχανίας, Murad Bayar αναφέρει το trt Haber. Ο Bayar σημείωσε επίσης ότι θέλουν να βελτιώσουν περαιτέρω κάποια χαρακτηριστικά του Anka.

Ο υφυπουργός υπενθύμισε επίσης ότι το πρόγραμμα  ονομάζεται «Σύστημα μη επανδρωμένου οχήματος (UAV) “Anka”» και πρόκειται για ένα πρόγραμμα ανάπτυξης και σχεδιασμού  ενός σύγχρονου UAV για τις πολλές ανάγκες των τουρκικών ΕΔ . Επίσης τον προηγούμενο μήνα ολοκληρώθηκαν οι τελευταίες δοκιμές του εν λόγω προγράμματος.

Οι δοκιμές αυτές περιλάμβαναν τουλάχιστον 18ωρη πτήση και νυχτερινές από-προσγειώσεις, τις οποίες ολοκλήρωσε με επιτυχία το Anka. Ο Bayar τόνισε ότι ολοκληρώθηκε, επίσης με επιτυχία, και το στάδιο σχεδιασμού και ανάπτυξης του προγράμματος και πως η μετέπειτα διαδικασία είναι η μαζική παραγωγή του μη επανδρωμένου αεροχήματος.

«Πιστεύω ότι θα υπογράψουμε συμφωνία με την TAI μέσα στους επόμενους ένα με δυο μήνες. Πρόκειται να εισέλθουμε στην μαζική παραγωγή σύντομα . Θα είναι ελαφρώς πιο προηγμένης σχεδίασης και εκδοχής από τα αεροσκάφη της φάσης σχεδιασμού και ανάπτυξης. Σκεφτόμαστε να βελτιώσουμε περαιτέρω κάποια χαρακτηριστικά που ανταποκρίνοινται  στις σύγχρονες απαιτήσεις και  συνθήκες ώσε το  Anka να καταστεί ένα πιο ώριμο και πετυχημένο μη επανδρωμένο αερόχημα».

Ο υφυπουργός υπογράμμισε επίσης ότι το πρωτότυπο  τυφέκιο  που αναπτύσσεται στο πλαίσιο του προγράμματος του “Εθνικού Τυφεκίου Πεζικού “Mehmetçik” υπόκειται αυτήν την χρονική περίοδο  σε βλητικές δοκιμές.

«Το τουρκικό  τυφέκιο Πεζικού είναι ένα όπλο που σχεδιάσαμε εμείς, που το αναπτύσσουμε εμείς. Ένα όπλο που αυτή τη στιγμή υπόκειται σε δοκιμές για να διαπιστωθεί αν πληροί τις προϋποθέσεις. Δεν έχουμε δημοσιεύσει σχετικές λεπτομέρειες και παραμέτρους στην κοινή γνώμη» δήλωσε ο Τούρκος υπουργός .

Ο Bayar δήλωσε ότι το νέο τυφέκιο θα παρουσιαστεί στο ευρύ κοινό μετά την ολοκλήρωση όλων των δοκιμών , προσθέτοντας ότι είναι ένα όπλο ειδικά σχεδιασμένο για τον τουρκικό στρατό και τις ανάγκες του.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.